Cand va mai fi la fel?

Pe vremea comunismului traiam mai bine, declarau intr-un sondaj facut in urma cu sase luni, jumatate dintre romani. Potrivit statisticilor, salariile de atunci sunt apropiate valoric de cele de acum, iar cel mai mult castiga Nicolae Ceausescu.Se pare ca amajuns sa ne uitamin urma cu regret mai ales din punct de vedere al unui loc de munca stabil asa cum era pe timpul lui nea Nicu.Acum 25-30 iti permiteai foarte multe lucruri in comparatie cu azi,dar nu aveam libertate.

Pe ramuri industriale, cel mai bine castigau muncitorii din constructii. Salariul net lunar era aproape de 3.600 de lei (echialentrul a 241 de dolari). Urmatorii pe lista celor mai bine platiti erau minerii (3.500 lei), lucratorii din domeniul gazelor (3.300) si electricitatii si bancherii (3.200 lei).

Cele mai mici salarii erau in domeniul alimentatiei publice, turismului si restaurantelor, unde media era de 1.500 de lei pe luna.

 

7 thoughts on “Cand va mai fi la fel?

  1. Valoarea banului a scazut in ziua de astazi si de aceea avem impresia ca nu foarte putini. Acum cativa ani (cand eram eu mic) costa painea 3 mii de lei…astazi e 10ROLI…deci? 🙂

  2. Mda insa pe vremurile alea nu prea aveai ce face cu banii , nu gaseai mai nimic decat daca aveai ceva pile si relatii pe la militie sau securitate.Acum cand gasesti tot ce’ti pofteste sufletul nu prea ai banuti.
    Salutari!

  3. In alimentatie tot timpul v-a fi un salariu mai mic pentru ca se merge pe spaga si bacsis mult…

    Si eu cred ca doar au uitat oamenii cum era…adica nu mai simt pe propria piele… cel putin ultimi lui ani nu au fost ok…

  4. fac ceva pe salariile lor de-atunci. aia era comunisti bai fratilor… nu puteai face nimic, nu puteai spune nimic, n-aveai voi nici sa respiri daca nu vroia tatucu Romaniei… ce naiba ma… am ajuns sa plangem dupa rau?

    tin minte de la ai mei, stateau cu banii in mana si nu-si puteau lua de mancare, ca depaseau ratia sau pur si simplu nu gaseau…

Comments are closed.