Personale

Care este durata de viata a unui aparat de aer conditionat?

Atunci cand vrei sa investesti intr-un nou sistem de aer conditionat, probabil ai multe intrebari. Unul dintre primele lucruri pe care ai dori sa il afli despre noul sistem este „care este durata de viata a unui aparat de aer conditionat?” Ei bine, asa cum probabil ai ghicit deja- data fiind gama variata de produse din aceasta categorie- raspunsul este „depinde”. Si iata de ce:
In general, un sistem de aer conditionat tip coloana sau orice alt model, ar trebui sa functioneze pentru o perioada cuprinsa intre 10 si 20 de ani. Este o perioada mare de timp, insa exista cativa factori care afecteaza aceste estimari, doi dintre acestia fiind instalarea si intretinerea.

Aceste numere se aplica sistemului in intregime. Componentele individuale ale acestuia pot avea aceeasi durata de viata, insa fiecare dintre acestea va experimenta uzura in mod diferit. De aceea, este mai corect sa ne asteptam la o perioada de functionare a intregului sistem de 12-15 ani. Poti pierde ani din viata acestuia sau ii poti adauga, in functie de cum il tratezi.
In practica, exista numeroase lucruri pe care le poti face pentru a extinde viata unui sistem split de aer conditionat Hitachi, sau a oricarui alt tip se aparat. Daca incerci sa atingi limita de 20 de ani sau mai mult, trebuie sa dai dovada de multa osteneala si atentie.

Cum poti prelungi viata unitatii tale
Instalarea profesionala-angajeaza o companie cu o istorie lunga in instalarea unitatilor de aer conditionat. O instalare incorecta poate rezulta in mult mai multe probleme decat ti-ai putea imagina, inclusiv in conducte care pierd lichid, in curgerea grea a aerului si in incarcarea incorecta a refrigerantului. La randul lor, toate aceste probleme vor duce la pierderea eficientei si la suprasolicitarea aparatului.

Produsele de calitate- nu toate aparatele sunt construite egal. Vei dori sa te informezi asupra caracteristicilor si ratingurilor diferitelor companii si sa o alegi pe cea cu un trecut bun al serviciilor. Doua calitati importante pe care trebuie sa le detina un sistem sunt eficienta energetica si standardele de durabilitate crescute.
Intretinerea profesionala- ai nevoie de un profesionist care sa vina sa iti verifice sistemul in mod regulat. Tehnicianul poate descoperi potentialele probleme si te poate alerta asupra unor lucruri pe care nu le-ai fi observat, altfel.
Curatarea sistemului- pastrarea aparatului curat este de o importanta majora. Atunci cand vei face inspectia de rutina a sistemului este indicat sa ii si cureti bobinele compresoare si conductele..

No Comments Found

Leave a Reply