Ce inseamna o afacere cu un pet shop

Intretinerea unui animal de companie nu e chiar o slujba usoara. Tin minte ca pe al meu caine lam adus intro cutie de carton. Un coleg de munca a binevoit sa mi-l daruiasca.

Hrana, in topul vanzarilor. Majoritatea animalelor de companie de rasa sunt cumparate din pet shopuri. Acestea au avantajul ca sunt aproape de clienti, ca prezinta incredere si ca ofera si mancare, accesorii sau consultanta. Dar animalele de companie nu au nevoie doar de hrana, custi, zgarzi ori jucarii. Multi caini, dar si unele specii de pisici sau iepuri trebuie tunsi periodic. Iar daca acum cativa ani operatiunea se executa in general in casa proprietarului, cu mai multa sau mai putina pricepere, azi aproape ca nu este oras mai mare in care sa nu existe cel putin o unitate de frizerie si cosmetica pentru necuvantatoare. Tarifele variaza intre 15 si 100 de lei, in functie de numarul de operatiuni incluse (tuns, spalat, deparazitat, taiat unghii, coafat).

Nu intotdeauna viata alaturi de un animal de casa e linistita. Sunt, de pilda, exemplare cu personalitate puternica, ce trebuie educate, iar pentru asta functioneaza scoli de dresaj, ale caror tarife incep de la 25 de lei pe sedinta sau 1.000 de lei pentru intregul pachet. Iar pentru necuvantatoarele cu probleme de sanatate exista clinici veterinare. Petsmag este un magazin pet shop care recomanda si comercializeaza doar produse de la brandurile care ofera mancare premium pentru o crestere sanatoasa, echilibrata si fericita. Avantajele nutritionale ale acestora sunt de neegalat. Astfel, aici veti gasi produse Royal Canin, Purina, Taste of The Wild, PetKult, Pfizer, Bayer si multe altele.

 

In Romania lipseste legislatia privind comertul cu animale de companie precum si cresterea lor. Apar tot mai multe cazuri de abandon si catei ce sufera de boli contagioase. Exista Inmultitorii de Caini, asa numitele Puppy Mills, care pun profitul inaintea sanatatii animalelor.

Animalele de companie sunt o parte din ce in ce mai importanta in viata oamenilor, de aceea stapanii cauta intotdeauna ce este mai bun pentru cainele sau pisica lor. Animalele de casa si-au pierdut in ochii stapanilor caracterul utilitar pe care il avau in urma cu 20 de ani, pisica prinde soareci si cainele pazeste, si au devenit adevarati membri ai familiei, tovarasi de joaca sau companioni de nadeje. Misiunea este de a oferi iubitorilor si posesorilor de animale de companie, produse la cele mai inalte standarde de calitate si nu in ultimul rand, de a-i determina sa adopte o conduita preventiva in ceea ce priveste ingrijirea specifica.

In ultima perioada se remarca o schimbare la nivel de perceptie a ceea ce inseamna animalul de companie pentru familie. Acesta este pozitionat ca un membru al familiei, iar nevoile lui de baza sunt tratate cu mult mai multa seriozitate si responsabilitate. Pe masura ce proprietarii au constientizat beneficiile unei alimentatii de calitate pentru sanatatea animalului lor de companie, au inceput sa se informeze cu privire la produsele de pe raft, sa citeasca instructiunile si sa achizitioneze produsele in primul rand in functie de nevoile animalului, apoi dupa buget.