Imbunatateste-ti afacerea cu ajutorul informatiilor de la clienti

Un studiu recent sustine ca afacerile pierd in jur de 20 de milioane de clienti in fiecare an datorita serviciilor cu clienti de proasta calitate. Este cunoscut faptul ca a intelege ce doresc clientii este cea mai buna modalitate de a-i face fericiti. Organizatiile cheltuiesc sute de mii de lei angajand clientii prin multiple canale, fie ca este vorba de interviuri fata in fata, de oferirea de obiecte personalizate precum pixuri promotionale sau de crearea de sondaje online intr-o cursa pentru a castiga informatii de la acestia si de a-i pastra drept clienti.
Asadar, de ce exista atat de multi clienti nefericiti? A fost dovedit ca in timp ce 95% dintre companii colecteaza informatii de la clienti, doar 10% folosesc de fapt aceste date pentru a aduce imbunatatiri, in timp ce un alt studiu a aratat ca 75% dintre informatiile primite de la clienti raman necitite in timp ce companiile se straduiesc sa menajeze volumul si complexitatea viziunii clientilor.

Neavand o strategie a managementului informatiilor primite de la clienti este un lucru tipic multor organizatii, care pur si simplu esueaza in a intelege importanta actiunii asupra datelor colectate. Companiile genereaza date ale clientilor si rapoarte, dar nu fac nimic concret pentru a-si imbunatatii afacerea. Folosind aceste informatii intr-o organizatie, atat in plan operational si strategic, pentru a ajuta la cresterea afacerii este vitala.

Companiile vor avea succes cu utilizarea informatiei de la clienti daca directorii acestora au o viziune construita in jurul clientilor- acestia trebuie sa fie in centrul a tot ceea ce face compania. Atunci cand implementeaza un program de administrare a informatiilor oferite de clienti, companiile trebuie sa stabileasca obiective clare; angajarea clientilor este un proces continuu care este directionat catre crearea unui schimb cultural intr-o organizatie pentru a imbunatati experienta clientilor.
Angajatii sunt cele mai importante unelte ale unei companii atunci cand vine vorba despre asigurarea unei experiente pozitive pentru clienti. Asigura-te ca acestia se concentreaza pe clienti si ca sunt pe deplin motivati sa ofere servicii exceptionale. Foloseste un sistem care defineste clar ce actiuni sunt necesare pentru a rectifica problemele si a raspunde clientilor. Creeaza centre de suport unde angajatii pot merge pentru a fi ghidati daca se confrunta cu o plangere de la un client.
Pentru a concura eficient trebuie sa compari produsele si serviciile cu cele oferite de competitori si sa le promovezi cu ajutorul unor produse promotionale utilizate de un public larg, precum tricouri personalizate, iar informatiile de la clinetii tai te pot ajuta sa intelegi unde te incadrezi in topul companiilor din domeniu.