Personale

Care sunt avantajele aerului conditionat?

In lunile de vara, cand temperaturile pot urca pana la nivele caniculare, confortul din locuinte este afectat. Pentru a suplini lipsurile de confort provocate de temperaturile ridicate, pe piata au fost introduse in ultimii ani, tot felul de aparate si sisteme de racire, menite sa ajute la mentinerea, in interior, a unor temperaturi adecvate.

Printre avantajele asociate cu folosirea aerului conditionat, putem nota urmatoarele:

1. Mentinerea unei temperaturi optime in interior, pentru a preveni instaurarea unor probleme de sanatate.
Din punct de vedere medical, efectele caldurii pot influenta in mod negative sanatatea per ansamblu a organismului uman, punand in pericol totodata si sanatatea animalelor de companie. In zilele toride, este posibil sa survina aparitia unor stari de anxietate, unul dintre simptomele responsabile pentru pierderea sau reducerea aptitudinilor care implica functionarea judecatii in parametri normali. In acelasi timp, pot interveni stari de oboseala, eruptii pe piele cauzate de transpiratie excesiva, hipertermie (supraincalzirea corpului), sau pot determina o proasta functionare a unor organe importante, precum rinichii, alaturi de o tensiune arteriala scazuta si un ritm cardiac crescut, aspect care este responsabil de producerea atacurilor de cord.

2. Pe langa reglarea temperaturii, aerul conditionat asigura un confort sporit
Recurgand la utilizarea unui sistem de achizitionat de la aer-conditionat-ieftin.ro, atmosfera din interiorul unei locuinte poate deveni mai placuta, prin simpla apasare a unui buton de telecomanda.

3. Se poate controla nivelul umiditatii din aer
Cand aerul dintr-o incapere devine prea cald si este umed, experimentam o senzatie de discomfort. Aceasta problema poate fi cu usurinta solutionata, prin calitatea aerului conditionat de a regla umiditatea excesiva.

4. Locuinta va beneficia de izolare fonica, intrucat sistemele de aer conditionat functioneaza foarte bine, in conditiile in care vrem sa inchidem toate ferestrele, nefiind deranjati catusi de putin de zgomotele de afara, mai ales daca stam la bloc, intr-o zona cu mult trafic. Este de prisos sa amintim ca, in general, aparatele de aer conditionat sunt silentioase.

5. Pastreaza la distanta alergenii si insectele
Noaptea sau pe timp de zi, mai ales vara, este posibil ca in casa sa patrunda diferite insecte, expunerea la alergeni fiind, de asemenea, crescuta. Prin intermediul aerului conditionat, nu suntem constransi in nici un fel sa tinem ferestrele deschise, ceea ce asigura izolarea de gandaci, furnici, tantari etc.

Acestea fiind spuse, v-as recomanda instalarea unui sistem de aer conditionat tip split, pentru a beneficia de facilitatile de confort pe care le poate aduce in viata oricui, fie ca locuiti singur sau cu familia. Daca sunteti iubitori de animale, probabil stiti deja ca unele rase canine, de exemplu cainii huski sau boxerii, pot dezvolta probleme de sanatate, in conditii de temperaturi ridicate.

In plus, consider ca un sistem de aer conditionat este o alternativa mai eficienta, in comparatie cu un ventilator, care nu ajuta neaparat la scaderea temperaturii, ci contribuie la evaporarea transpiratiei, determinand o senzatie de racoare.
.

No Comments Found

Leave a Reply