Comunicate de presa Personale

 Care sunt cei mai buni ciorapi medicinali

Ciorapii medicinali se incadreaza in doua categorii: preventivi si terapeutici. Diferenta principala dintre acestia este gradul lor de compresie si diferitele patologii pe care isi propun sa le previna sau sa le vindece. Compresia acestor ciorapi se masoara in milimetri de mercur (mmHg) si deseori, in mod eronat, in den. De fapt, aceasta unitate de masura indica cantitatea de fire prezenta in ciorap, consistenta acesteia. Un den corespunde greutatii, exprimata in grame, de 9000 de metri fire. Cu cat este mai elastica, cu atat compresia este mai mare, dar foarte des relatia dintre mmHg si deni este incorecta. Limita care imparte cele doua categorii este egala cu 20 mmHg.

Medicii prescriu ciorapi medicinali elastici pentru diverse patologii. Cei mai buni ciorapi medicinali ii puteti  gasi la magazinul ciorapimedicinali.com. Subiectii cu cel mai mare risc sunt persoanele cu probleme vasculare ereditare, femeile care folosesc pilula contraceptiva, femeile in timpul sarcinii sau persoanele care trebuie sa calatoreasca mult cu masina sau cu avionul si, prin urmare, sunt blocate mult timp in aceeasi pozitie. Chiar si pacientii obligati sa stea mult timp din cauza operatiei ar trebui sa poarte ciorapi elastici. Pentru persoanele cu risc scazut, numai terapia cu elastocompresie ar putea fi suficienta, in timp ce pentru cei cu risc mediu-mare, pe langa ciorapi, ar trebui sa fie insotiti si de o terapie anticoagulanta cum ar fi heparina.

Ciorapii preventivi pot fi impartiti in doua categorii: plasa simpla sau plasa dubla. Primii sunt mai buni din punct de vedere estetic si mai la moda, in timp ce cei din urma au o compresie mai puternica decat primii. Aceste sosete sunt vandute in multe culori si nuante. In general, ciorapii preventivi au o compresie de cel putin 6 mmHg si pornesc de la 40 de den pentru retinere usoara, ajungand la 70 de den cu o compresie medie si apoi la 140 de den pentru o retinere puternica. Ciorapii cu 40 de den trebuie folositi atunci cand subiectul simte pur si simplu un sentiment de greutate la membrele inferioare sau are o usoara umflare. Cei 70 de den sunt folositi cand primele capilare incep sa apara sau umflarea devine mai evidenta. Ciorapii de 140 den sunt folositi atunci cand exista varice foarte mici si pentru cazurile cele mai grave este necesara utilizarea ciorapilor terapeutici.

Functia ciorapilor terapeutici este o actiune mecanica, pentru a preveni inrautatirea unei patologii de care persoana sufera, cum ar fi, de exemplu, tromboza venoasa profunda, limfeme, etc. Ciorapii terapeutici se impart in patru clase de compresie in functie de mmHg prezent la glezna:
-CCL 1 cu 18-21 mmHg
-CCL 2 cu 23-32 mmHg
-CCL 3 cu 34-46 mmHg
-CCL 4 peste 49 mmHg.

Ciorapii terapeutici pot fi, de asemenea, de diferite tipuri si modele. La glezna, compresia unor ciorapi terapeutici trebuie sa fie de cel putin 18 mmHg. Compresia se degradeaza pe masura ce urci: 100% la glezna, 70% la pulpa si apoi 40% la coapsa. Compresia este mai mare la nivelul gleznei, deoarece strangerea ajuta sangele sa circule mai bine in sus. Medicul trebuie sa determine gradul de compresie care trebuie adoptat. Primele doua clase de ciorapi sunt utilizate in caz de vene varicoase severe, complicatii ale pielii, tromboza superficiala sau profunda, eczeme sau in rezultatele ulcerelor varicoase atat vindecate, cat si prezente. In cazul limfedemelor severe sau foarte severe, este necesara a treia sau a patra clasa ciorapi de compresie.

Ciorapii medicinali elastici reprezinta o terapie putin acceptata din cauza dificultatilor de a-i purta. In primul rand, trebuie sa purtati ciorapii dimineata devreme, cand membrele sunt inca dezumflate. Ajutati-va cu pudra de talc pentru a face soseta sa alunece mai bine. De asemenea, este posibil sa urmati aceasta procedura simpla:
-introduceti bratul in interiorul sosetei
-tine calcaiul intre degetul mare si aratator
-cu cealalta mana intoarceti ciorapul
– asezati ciorapul intors pe picior cu calcaiul in jos, apoi trageti intinzandu-l bine pe picior.

Durata medie a unui soset este de aproximativ 6-8 luni. Utilizarea zilnica si spalarea continua o fac sa-si piarda compresia corecta. Pentru ca soseta sa dureze cat mai mult, puteti urma aceste sfaturi simple:

Spalati soseta cu mana la o temperatura care nu depaseste 40 ° cu un sapun usor si nu folositi detergenti agresivi. Nu strangeti ciorapii in timpul spalarii pentru a evita deteriorarea fibrelor elastice.
Lasati ciorapul sa se usuce orizontal, departe de surse de caldura, cum ar fi soarele sau incalzitoarele pe timpul iernii.
Unghiile si inelele lungi pot determina deteriorarea tesaturii.

Pentru a identifica dimensiunea in ciorapi preventivi, diferitele companii producatoare pun la dispozitie tabele si diagrame cu dimensiunea corecta indicata in functie de greutatea si inaltimea pacientului. Pentru ciorapi terapeutici, dimensiunea marimii trebuie luata prin detectarea circumferintei gleznei, a gambei si a coapsei. Adesea, lungimea piciorului este necesara, deoarece exista dimensiuni scurte pentru persoanele inferioare si dimensiuni mai lungi pentru persoanele mai inalte. O importanta fundamentala este sa va amintiti sa detectati aceste masuri devreme dimineata, daca este posibil chiar inainte de a va ridica din pat si de a face orice activitate, in timpul zilei, picioarele tind sa se umfle. Daca masurarea se face cu un picior umflat, compresia nu va fi corecta. In cazul in care ciorapul trebuie purtat in locul unui bandaj facut la spital, pentru dimensiunea corecta este necesar sa se efectueze masurarea pe piciorul opus sau sa se astepte eliminarea bandajului.

Pentru mai multe detalii, intrati pe site-ul ciorapimedicinali.com.

No Comments Found

Leave a Reply