articole Comunicat de presa Internet Personale

Casa de amanet imi umple camara de bucatati

Bunatatile verii sunt nenumarate: cirese, visine, capsuni si caise si se coc intr-un ritm ametitor din cauza sau datorita caldurii. Este bine ca se coc repede si cei mici au ce manca sanatos, dar este rau ca se trec la fel de repede si daca nu profitam acum sa facem gemuri si compoturi si sa umplem pungutele din congelator cu fructe parfumate, mai tarziu va fi prea tarziu. Usor de spus, greu de facut. Vorba unui amic: “Cu ce bani?”

Tot ce stiu este ca in calitate de gospodina, eu voi scoate la iarna borcanul cu gem de capsuni sau de caise sa le pun cu paine si unt, iar ei imi vor promite ca vor fi foarte cuminti, ca sa le mai dau. Dulceata din comert nu se compara cu cea facuta in casa fiindca are enorm de multa gelatina si conservanti, iar bijuteriile mele din aur, cele purtabile si cele rupte, pe care nu mi-am facut timp sa le duc la reparat, stau degeaba.

Nu mai bine le duc acum la casa amanet AGS si le transform in borcane de dulceata, in sticle pline de compot si fructe congelate?

Bijuteriile mele stau in sertar si nu le vede nimeni, in timp ce fructele zemoase si dulci imi fac cu ochiul de pe taraba. De unde mi-a venit idea cu casa de amanet?

Din adolescenta, de la mama mea. O duceam greu si atunci fiindca nu este usor ca dintr-un salariu, o familie sa supravietuiasca, sa isi achite la timp toate darile si sa tina si doi copii in facultate. Toamna, ca sa aiba ce sa ne puna in bagaje la plecarea la facultate, mama renunta la bijuteriile ei. Isi amaneta chiar si verigheta sa ne faca zacusca, ardei la otet, tocanita de ghebe, gem de gutui amestecat cu miez de nuca, toate nebuniile acelea de iti luau mintile de bune ce erau…

De la ea am invatat eu ca pot sa am incredere in Casa amanet ags, sa amanetez si sa le vand bunuri cu incredere fiindca sunt foarte corecti cu clientii si ofera un pret corect. Stiu sigur ca ma ajuta finaciar la vreme, iar comisioanele mici percepute nu sunt modificate sub nicio forma pana la achitarea imprumutului.

Multe lucruri puteti sa faceti in casa ducand aurul pe care il detineti, ceasurile, electrocasnicele la amanet. De pilda nu puteti sa intrati cu locuinta in iarna fara reparatii temeinice. Trebuie sa izolati bine geamurile si usile sa nu pierdeti caldura si daca stati la casa sau vila sa-i acordati importanta cuvenita si acoperisului.

Toate le puteti face pe rand, amanetandu-va bunurile si rascumparandu-le. Este ca si cum faceti o refinantare, fara sa achitati o dobanda uriasa, iar daca va aflati in imposibilitatea de a achita imprumutul nu primiti somatii peste somatii, ci alegeti sa lasati bunurile acolo, la casa de amanet.

Sper ca v-am ajutat cu acesta idee si ca nu veti sta cu bijuteriile pe maini sau in caseta, in timp ce camara este goala, ci veti proceda corect fata de cei dragi.

Gesturile acestea nu se uita usor, cum nu pot uita drumurile pe care le-am facut cu mama la ghiseu ca noi sa avem ce manca la camin….

No Comments Found

Leave a Reply