Ce conteaza atunci cand alegi un scaun auto?

Scaunul auto a devenit obligatoriu  incepand cu data de 15 februarie deoarece au intrat in vigoare noile reglementari rutiere care prevad obligativitatea folosirii scaunelor auto pentru copii care au o inaltime mai mica de 135 cm.

Legea prevede de asemenea ca scaunele auto trebuie sa fie omologate. Pentru nerespectarea prevederilor de mai sus, soferul va fi sanctionat cu 4-5 puncte amenda ( 390 – 487,5 lei ) si 3 puncte de penalizare.

Dar care sunt criteriile de care trebuie pe care trebuie sa le ai in minte atunci cand te decizi sa faci o astfel de achizite care este esentiala pentru protectia celor mici atunic cand sunt in masina?

Pretul: dar aici nu ma refer la faptul ca trebuie sa il cumperi pe cel mai ieftin… nicidecum…un scaun de calitate care sa ofere o protective sporita nu are un pret mic.

Optiunea de a putea  fi folosit pentru mai multe categorii de varsta. Acest criteriu te ajuta sa faci ceva economii avand in vedere ca nu esti nevoit s ail schimbi dupa un an sau doi.

De  exemplu va recomand acest scaun auto, care creste odata cu copilul dvs, adica spatarul se poate regla dupa inaltimea copilului avand 4 pozitii si totodata cand copilul dvs creste se si lateste pentru a nu sta inghesuit intre lateralele scaunului.

Are tapiteria confectionata dintr-un material moale si placut la atingere ce lasa pielea bebelusului sa respire fiind totodata si antialergic. Tapiteri este de asemenea detasabila si usor de spalat.

Greutatea acestuia este de 5,5 kg iar instalarea scaunului in masina se face rapid si in conditii de siguranta. Trebuie sa va spun ca beneficiaza de o garantie de 24 de luni.