Cum intretin tacamurile din inox?

Tacamurile reprezinta unul din obiectele fara de care viata noastra nu ar putea fi desfasurata in conditii optime. Din acest motiv, atunci cand echipam bucataria, avem grija sa achizitionam mai multe tacamuri, astfel incat sa putem pregati si lua masa in cele mai bune conditii. De asemenea, tacamurile ne sunt de ajutor si in momentul in care dorim sa organizam o masa festiva. Deoarece sunt atat de importante, trebuie sa avem mare grija de acestea, deoarece in acest fel ne putem bucura de utilizarea lor cat mai mult timp. Pentru a putea face acest lucru trebuie sa cunoastem cateva mici secrete. Dintre acestea, cele mai importante sunt urmatoarele:

  • Suprafata tacamurilor din inox este foarte sensibila, motiv pentru care este interzis utilizarea periei sau buretelui de sarma in procesul de curatare al tacamurilor. Prin aceasta interzicere, se evita aparitia zgarieturilor pe tacamuri, lucru care ar fi foarte inestetic, chiar daca respectviul tacam este curat.
  • Coroziunea reprezinta unul din cei mai aprigi dusmani ai tacamurilor din inox. Din acest motiv, dupa ce sunt spalate, tacamurile din inox trebuie sterse foarte bine, si depozitate intr-un loc uscat, in care umiditatea nu depaseste limitele normale.
  • Un alt sfat in ceea ce priveste evitarea aparitiei coroziunii pe tacamurile din inox prevede faptul ca acestea trebuie curatate in cel mai scurt timp daca au intrat in contact cu lapte, sare, otet, lamaie, sau oricare alt ingredient care prezinta o aciditate ridicata.
  • Pentru ca este un material corosiv, si atunci cand spalam tacamurile trebuie sa fim atenti la solutiile pe care le utilizam in procesul de curatare. Astfel, trebuie sa evitam spalarea tacamurilor din inox cu clor, sau detergent care contine clor. Pentru a evita aparitia accidentelor, atunci cand spalam tacamurile din inox se recomanda utilizarea unui detergent cu ph neutru.
  • In cazul in care din diferite motive, pe tacamurile din inox s-au instalat zgarieturile, acestea pot fi remediate cu ajutorul unei paste care se obtine prin amestecarea unei linguri de creta cu o lingura de sapun de potasiu. Se amesteca cele doua ingrediente pana se obtine o pasta omogena, dupa care cu respectiva pasta se freaca tacamurile, atunci cand acestea sunt ude. Dupa clatire, si uscare, se poate observa cum zgarieturile au disparut iar suprafata tacamurilor a redevenit lucioasa.

Acestea sunt doar cateva din trucurile pe care le poti utiliza pentru ingrijirea tacamurilor din inox. Tu ce trucuri utilizezi?