Ce este mozaic foto?

Fascinatia cu mozaic nu este un lucru nou. Mozaicul este o arta care a trait mult timp. O imagine este creata folosind pietre mici, pline de culoare sau piese de sticla. Astfel s-au creat lucrari de arta celebre in palate si vile. Insa, in zilele noastre, cu ajutorul unei tehnologii inovatoare a aparut mozaic foto, o arta pe care o puteti descoperi pe site-ul www.iventz.ro, astfel ca firma iVentz creeaza adevarate opere de arta.

De-a lungul secolelor, aceasta tehnica de arta a fost dezvoltata pentru proiectarea vizuala a unor structuri arhitecturale importante. In perioada Renasterii si clasicismului au devenit mai importante. In acele vremuri mozaicul tehnic si lucrarea manuala erau in tendinta. Datorita acestor mozaicuri se mai vad inca in ramasitele acelor vremuri, in ruine si cladiri din acele epoci.

Mozaicul foto modern

Foto mozaicul modern se bazeaza pe aceeasi idee: o imagine mare creata din multe piese mici, colorate. Cu o diferenta – „pietrele mozaicului” sunt fotografiile si fiecare are imaginea proprie. Exista doua dimensiuni pentru imagine. Imaginea principala, care da mozaicului efectul sau global, si numeroasele imagini individuale. Se creeaza o fotografie facuta din fotografii.

Aceasta evolutie a avut loc in cea mai mare parte in SUA. Cativa americani sustin ca au inventat mozaicurile foto.

Robert Silvers a jucat un rol foarte important in dezvoltarea mozaicelor foto. La varsta de 27 de ani, in 1995, studentul MIT a elaborat un algoritm care ar putea organiza multe fisiere foto intr-o imagine completa. Aceasta tehnologie a fost patentata in multe tari diferite.

Robert Silvers a devenit un artist mozaic de foto . Lucrarile sale includ portrete ale unor oameni celebri precum Marylin Monroe.

Dar iata ca, nu numai americanii, pot face lucruri minunate asa ca acum firma iVentz a adus aceasta arta si la noi, astfel ca gasiti un pret excelent pentru mozaic foto

Cum se creeaza imaginea principala a mozaicului?

Exista trei moduri de a crea o imagine din imagini mai mici:

Imaginile individuale au un ton de culoare si sunt organizate in mozaic. Astfel, fiecare fotografie este folosita ca o piatra de mozaic antic. Este creat un mozaic clasic de tigla – dar folosind fotografii. Aceasta metoda functioneaza si cu o singura fotografie.

Fotografia individuala, cu cele mai potrivite culori, este plasata pe locul potrivit pe imaginea principala. Pentru aceasta metoda sunt necesare multe fotografii individuale pentru obtinerea rezultatelor optime. Rezultatul poate fi mai bun daca imaginile sunt foarte mici.

Fotografiile individuale sunt partial colorate cu culorile imaginii principale. Astfel puteti obtine un rezultat excelent cu 100 de fotografii, iar imaginea principala este usor de recunoscut. Pentru a mari cantitatea de fotografii, ele pot fi oglindite sau decupate.

Puteti recunoaste in continuare fotografiile individuale?

Numarul mare de fotografii individuale reprezinta un factor important in detaliile imaginii principale. Cu cat sunt mai mici fotografiile individuale, cu atat mai detaliata este imaginea principala. Daca fotografiile individuale sunt foarte mici, este dificil sa le vezi. Deoarece acestea sunt de obicei limitate la o dimensiune cuprinsa intre 1 cm si 3 cm.

Imagini individuale mari

Utilizarea unor imagini individuale mari face ca imaginea principala sa fie haotica. Imaginile sunt recunoscute – dar distrag atentia de la imaginea principala. Acest lucru este valabil mai ales pentru imaginile individuale cu linii puternice in ele.

Imaginile individuale mici dau o imagine omogena principala. Cu toate acestea, este dificil sa vedeti detaliile in imaginile mici.

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *