Ce implica ingrijirea batranilor contra locuinta?

ingrijire batrani

Aceasta ingrijire a batranilor contra locuintei implica un fel de schimb pe schimb, respectiv  niste persoane  vor trebui sa aiba grija de un batran sau mai multi  cu conditia ca ele sa locuiasca acolo,  in casa acelor batrani,  sa manance acolo, sa doarma acolo. Aceste servicii sunt oferite atat in Romania cat si in strainatate deoarce sunt multe persoane  care pe langa salariu beneficieaza si de o camera unde sa stea. Bineinteles ca cei care fac menajul in strainatate beneficiaza de bani mai multi insa  asta este viata,  fiecare e liber sa aleaga unde doreste sa lucreze si in ce conditii.

Ce diferente exista intre ingrijirea batranilor la domiciliu contra locuinta si ingrijirea batranilor in azile?

Aceste 2 tipuri de ingrijiri presupun eforturi atat din partea infirmierilor,  cadrului sanitar ( azil) cat si din partea  persoanelor care ingrijesc batranii la domiciliu deoarece trebuie supravegheati, medicamentele date la timp,  sa aiba grija sa manance  dar si  sa ii schimbe  de haine.

Diferentele intre cele 2 constau in faptul ca  cele 2 tipuri de ingrijiri se face una la azil,  una in locuinta batranului respectiv  dar si in faptul ca la azil, de un singur batran se ocupa tot personalul (mai multi oameni)  in timp ce  ingrijirea la domiciliu este realizata de o singura persoana care face tot (de la spalat, calcat la dat mancare si tot felul de lucruri).

Salariul unei persoane care ingrijeste de un batran in propria lui casa variaza de la 800 la 1000 de Ron,  depinde de confort si de cat ii da batranul.

Cum sunt alese persoanele care ingrijesc batranii?

Batranii pot fi ingrijiti si de copiii lor insa acestia nu au timp de multe ori deoarece au copii, servici si multe alte responsabilitati si prefera sa ii lase in grija unei persoane. De cele mai multe ori, ei (copiii) aleg persoanele care sa aiba grija de parintii lor, ii studiaza,  observa  comportamentul acestora si apoi dintr-o multime de variante, alege o persoana care considera acestia ca ar fi potrivita (sa fie responsabila, atenta la nevoile batranului, sa il supravegheze mereu). Dupa ce persoana este aleasa, stabileste cu ea toate responsabilitatile precum si salariul.

In orice caz,  important este ca atat batranul cat si persoana care il ingrijeste sa comunice bine,  sa aiba  incredere unul in altul astfel incat sa fie multumiti si unul si altul. E adevarat ca batranii sunt mai dificili insa prin  intelegere si toleranta, se pot evita conflicte.

  1. Aspectele pozitive ale ingrijirii batranilor contra locuinta:

  • faptul ca persoanele pot supraveghea permanent batranii,
  • persoanele care stau cu batranii beneficiaza de bani si o camera iar batranii de ingrijire totala (cu tot ce presupune ea-spalat, mancare).
  1. Ingrijirea batranilor contra locuinta are ca si aspect negativ:
  • faptul ca stand mereu in aceeasi casa, atat ingrijitoarea cat si batranul se pot certa si armonia casei sa nu mai fie aceeasi.
  1. Ce presupune ingrijirea batranilor contra locuinta de fapt?
  • tratarea persoanelor in varsta la domiciliul lor,
  • modul in care batranii mai pot fi tratati, respectiv acasa.

Asadar, ingrijirea batranilor contra locuinta  este o metoda eficienta de a trata persoanele in varsta la ele acasa.