Ceasul de mana automatic vs. quartz

Ceasurile sunt accesorii fara de care multi oameni din istorie ar fi ratat niste momente importante si descoperiri monumentale. Ceasurile de mana sunt de doua feluri, in ceea ce priveste mecanismul de functionare: quartz si automatice. Asadar, care sunt cele mai eficiente si mai rezistente ceasuri de mana? raspunsul cu siguranta se afla in diferentele dintre cele doua tipuri de mecanisme.

Ceasurile barbati  mecanice au o istorie foarte bogata in trecut, lucrate in ateliere minuscule si foarte aglomerate ale maestrilor ceasornicari, reparate si curatate in cele mai bune conditii. Ceasurile mecanice sunt, la randul lor, de doua feluri: cu intoarcere manuala si automatice. In cazul celor cu intoarcere manuala, lucrurile sunt destul de complicate pentru ca ceasul trebuie intors zilnic sau o data la doua zile. Mecanismul de intoarcere automatica este mult mai simplu si se bazeaza pe miscarea mainii pe care este asezat ceasul.

Pe de alta parte, ceasurile barbatesti  quartz sunt precise si ieftine. Au avut si inca au un succes teribil, au componente electronice, nu se intorc, sunt alimentate de baterii si pot fi analogice sau digitale. Exista si ceasuri dama  quartz sau mecanice, pentru ca si doamnele tin cont de notiunea timpului. Ceasurile automatice au nevoie de revizii constante, sunt ceva mai scumpe insa pot avea detalii de design foarte interesante, pot functiona chiar si 10 ani fara probleme. Ceasurile quartz sunt insa mai precise, nu au nevoie de revizii atat de dese, doar de schimbarea bateriei si reglarea manuala. Acestea au afisaj analog sau digital, functii importante precum cea de busola, iluminare, termometru, afisaj data, etc.

Cesurile automatice par a fi castigatoarele detasate ale acestui “duel”, avand o tehnologie foarte avansata, insa utilizatorii care pun pret pe aspectul si precizia ceasului, pot opta pentru ceasurile quartz, cu mecanisme si piese la un pret foarte redus, care se pot pune cap la cap foarte usor. Asadar, indiferent de modelul ales, important este ca acesta sa beneficieze de garantie si sa se incadreze in bugetul alocat si in dorintele si preferintele cumparatorilor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *