Personale

Ceasuri dragi!

Ceasuri dragi, cinste cui v-a inventat si va realizeaza cu atata migala si lauda cui va poarta! Frumoase, delicate, micute, toata ziua alergati neobosite pentru noi. Ce ne-am face sa nu putem masura ziua de lucru si orele de odihna, sa nu stim cand trebuie sa ne adunam pentru masa, cand se face ziua si cand dimineata?

Ceasuri dama de elita, cum numai pe Ceasmania gasesc, va pretuiesc mult! M-ati fascinat cu mecanismul vostru minuscul de cand eram copil.

Tin minte cat de mult mi-am dorit sa prind ceasurile de mana ale parintilor, sa sparg geamul si sa impiedic limbile sa se miste. Mi-am dorit la fel de mult si am reusit sa deschid cutia si sa vad rotitele acelea mici si zimtate cum se misca scotand zgomotul inconfundabil: “Tic-tac! Tic-tac”

Am stricat trei sau patru ceasuri si am plans dupa aceea. Mi-am dat seama cat de mult rau facusem din prea multa curiozitate. Imi amintesc privirea blanda si trista a mamei, cand i-am pus in palma piesele ceasului ei…
Astazi, obisnuiesc sa-i comand in compensatie Guess Romania. Imi place cand se simte importanta si radiaza de fericire cand este chemata la poarta de curier, sa-i inmaneze pachetul, iar din curiozitate se straduieste sa-l desfaca in curte.

Ceasuri dragi si rabdatoare, sunteti in slujba noastra, oameni cu toane, comozi sau punctuali, dar nu va plangeti niciodata! Voi nu aveti o clipa de somn sau de sarbatoare fiindca asemenea apelor, mergeti mereu. La cat sunteti de active, de precise si de frumoase, ar trebui sa costati o avere, dar sunteti modeste, ne cereti asa de putin in schimbul serviciilor voastre importante!

De la Ceasmania ati invatat sa fiti la dispozitia noastra si sa nu pretindeti mult pentru aspectul ireprosabil, pentru mecanismele precise si materialele rezistente, pentru ca ne contabilizati cu raspundere orele.
.

No Comments Found

Leave a Reply