Internet

Bolnavul inchipuit versus bolnavul care vrea sa merga la scoala

Imi amintesc anul trecut, cand Adelin mergea la scoala din cartier, cum ne speria la prima ora a diminetii. Gemea, se incorda, se stramba de durere si acuza senzatii de voma. Alerga catre baie chipurile sa nu murdareasca parchetul, iar noi eram ingrijorati de soarta lui si decideam sa nu se duca la scoala.
Sunam la serviciu sa ma invoiesc pentru ca nu-l puteam lasa singur. Il spalam, il imbracam sa mergem la medic, dar dupa ce prima ora se termina si baietelul nostru se facea bine.
Am inteles amandoi strategia si ne-am intristat. “Se-ntampla ceva la scoala de prefera sa se faca bolnav, decat sa mearga, ne gandeam amandoi.”
Anul acesta l-am inscris la Teddybar.ro si i-am comunicat din vacanta acest lucru.

-M-ar deranja sa nu-i placa, mai ales ca platim taxe de scolarizare, dar el este prea mic sa-si dea seama de efortul nostru fianciar, a spus sotul meu.
Teddybar.ro ni s-a parut raspunsul potrivit la rugaciunile noastre parintesti in care am implorat divinitatea ca:
-baietelul nostru sa nu ajunga sa urasca scoala si simultan cu ea si deprinderea de a invata
-dusul la scoala sa nu reprezinte o tortura asa de mare, incat sa prefere sa fie bolnav, decat sa mearga acolo
-sa gasim o scoala unde sa se simta ca in familie, sa fie ferit de violente fizice, verbale si emotionale, asa cum era acasa, fiindca nu am avut in prezenta lui, nici macar o discutie aprinsa.

Dupa prima saptamana asteptam cu ingrijorare ca bolnavul inchipuit sa recidiveze, iar micutul a racit ingrozitor. Tusea, avea febra, ii curgea nasucul si acuza dureri de cap, cu toate acestea, de dimineata s-a dat jos din pat singur si ne-a spus hotarat ca se duce la scoala. I-am explicat ca atunci cand este bolnav cu adevarat, chiar trebuie sa ramana acasa, dar a insistat, motivand ca nu vrea sa lipseasca de la lectii, de la cursurile de germana, de la povesti si activitati si sa ramana fara gustarea de la ora 16. Avea multe motive sa doreasca sa se duca acolo si bolnav, la fel de multe cate avea la scoala veche sa ramana acasa sanatos fiind. Ne-am uitat rapid pe meniu sa aflam ce li se da la gustarea de la ora 16 pe zile, sa-i facem si noi acasa:
luni, iaurt si cornulete cu rahat, marti, tartine cu pate din ficat de pui facut in casa, papanasi si ceai de menta cu busuioc, miercuri, sandwich cu branza dulce si marar si melcisori cu lapte, joi, sandwich cu cas dulce de vaca si ardei, chec si lapte, vineri, tartine cu unt si dulceata de caise, sandwich cu unt, telemea si rosie si ceai de sunatoare cu lamaie.

I-am spus ca fiind marti, va avea si acasa la gustarea de seara tartine cu pate din ficat de pui facut in casa, papanasi si ceai de menta cu busuioc, iar el mi-a spus ca-i vor lipsi colegii, atmosfera si vocile iubitoare ale personalului.

Recomand cu incredere parintilor sa apeleze la Teddybar.ro, deoarece copiii nu vor fi dezamagiti.
.

No Comments Found

Leave a Reply