Cele mai economice 5 modele de mașini ale anului 2014

Prețul tot mai mare al combustibilului asociat accizelor crescute, a depășit stadiul de factor nesatisfăcător pentru buzunarul clasei sociale de mijloc, în prezent reprezentând un adevărat factor de stres pentru cei care depind efectiv de automobil în viața de zi cu zi. Mașinile second-hand sunt o opțiune preferată de cei care nu își permit o mașină nouă, dar merită luate în considerare și noile modele de mașini ale căror producători s-au gândit în primul rând la caracteristica unui consum redus de combustibil. Chiar daca stai in Romania sau daca vrei sa te muti in Londra si cauti pe internet: man with a van London, sunt sanse mari ca cel care te va ajuta sa te muti sa conduca o astfel de masina. In acest sens, puteti vedea mai jos un top 5 al celor mai economice mașini ale anului 2014:


5. Peugeot 308 1.6 Blue HDi

Consumul mediu al acestui model este de 4,7 l/100 km, un aspect care plasează această mașină pe primele locuri în topul celor mai economice mașini. Portierele sunt destul de mari, pentru un bun acces la bancheta din spate, dar nu este foarte înalt, iar spațiul de depozitare este destul de restrâns, cu torpedo și cotiere de dimensiuni mici. Ca design, se remarcă în interior un screen-touch de 9,7 inch care este utilizat în setarea funcțiilor mașinii. Acest model pare ideal pentru drumurile din țara noastră, având în vedere că sistemul de suspensie filtrează în mod eficient denivelările, transmițând uniform greautatea mașinii către suprafața de rulare.

 

4. Hyundai i20 1.1 CRDi Blue

Este o mașină spațioasă, confortabilă, rafinată, disponibilă în două sau patru portiere și cu motoare de 1.2 sau 1.4. Modelul cu unitatea de 1.2 va înregistra un consum de aproximativ 5 l/100 km, iar ce cu propulsorul de 1.4 ca consuma în jur de 5,2 l/100 km. De asemena, indiferent de opțiunea aleasă de client, motoarele sunt foarte silențioase. Cei care doresc să cumpere această mașină, nu vor fi nevoiți să aștepte prea mult, deoarece, în iulie modelul va fi disponibil pe piață.

 

3. VW Golf 7 BlueMotion

Așa cum și-a obișnuit deja clienții, unul din cei mai populari producători de mașini a lansat un nou model ce include stil, calitate, fiabilitate și eficiență. În plus, este eco-friendly (emisii reduse de CO2)și consumă în jur de 3,5 l/100 de km. În ceea ce privește design-ul, modelul va fi disponibil în două și patru portiere, un ecran tactil de 5 inch, cu un ecran de 8 inch opțional. Cine dorește să achiziționeze această mașină va trebui să aștepte până în luna septembrie când va fi scos pe piață, iar experții spun că merită așteptarea.

volkswagen-golf-7-bluemotion

2. Skoda Octavia Greenline

După cum spune și numele, acest model este eco-friendly, foarte spațios, cu un motor diesel de 1.6 și cu un consum de 3,3 l/100 km. Alte aspecte ce merită menționate sunt sistemul Start-Stop și recuperarea energiei la frânare, iar anvelopele au o rezistență redusă la înaintare, însă toate acestea fac parte din modificările realizate de producător pentru a menține un consum redus de carburant.

 

1. Ford Fiesta ECOnetic

Tot mai mulți producători de mașini încearcă să fie cât mai prietenoși cu natura, și dovedesc acest lucru prin fabricarea mașinilor cu cât mai multe caracteristici ecologice. Evident, consumul redus de carburant este asociat în mod automat cu emisii scăzute de CO2, iar în cazul de față, emisiile sunt de 87g/km. Acest model Ford este disponibil în două sau patru portiere, are un consum de 3,3 l/100 km, direcție precisă, confort sporit, șapte airbag-uri și o bună manevrabilitate. Se poate activa sistemul City Safety Stop, care previne coliziunile sau oprește mașina automat dacă simte una.