Comunicate de presa

Clorura de Magneziu sau Sare Nigari –remediu natural pentru deficienta de magneziu

Ce este clorura de magneziu si unde se gaseste?

Clorura de magneziu este rezultatul reactiei magneziului cu acidul clorhidric. Se mai numeste si Sare Nigari. Se gaseste in apa marii in cantitati importante si este cristalizata din aceasta. Comercializarea ei se face in magazine naturiste la preturi modice, prin aspectul cost / beneficiu.

Ce afectiuni apar datorita deficitului de magneziu?

Deficitul de magneziu se poate instala in organism cand acesta nu mai poate inlocui magneziu deficitar din celule cu cel din rezerve aflate in ficat sau oase. Manifestariile comune acele deficientei de magneziu sunt: constipatia, oboseala, stare generala de rau, crampe musculare, tulburari de concentrare, lipsa poftei de mancare, tulburari de somn, depresia, ajungandu-se in cazurile grave la coma.

Din ce cauza se ajunge la deficitul de magneziu?

In primul rand de vina este o alimentatie dezechilibrata proprie omului modern. In al doilea rand pot fi metodele de cultivare a plantelor cu ingrasaminte chimice care fac legumele si cereale sarace in magneziu. Al treilea mod prin care scade magneziu din alimentatie este prepararea hranei: doua treimi pierd magneziu prin fierbere, o treime dintre alimente prin congelare, iar 99 % prin procedele de rafinare. Al patrulea mod de a se ajunge la deficitul de magneziu este consumul de antibiotice sau diuretice. In al cincilea rand unele boli precum diabetul zaharat, boli de rinichi, tulburarile tiroidei fac sa se ajunga in aceasta situatie.

Clorura de magneziu este solutia benefica pentru deficitul de magneziu

Orice persoana care are grija de sanatatea sa va lua masuri pentru rezolvarea problemei atunci cand observa unul sau mai multe din manifestarile descrise mai sus. Clorura de magneziu este acel remediu natural care combate deficitul de magneziu din organism.

Sarea Nigari lupta cu succes si previne afectiuniile omului modern: arteroscleroza, infarct, osteoporoza, tensiune arteriala marita, detoxifiaza organismul, este un excelent antidepresiv, intareste sistemul imunitar, intareste sistemul osos. De asemenea micsoreaza rata caderii parului, a unghiilor casante, a afectiunilor dentare, intareste capacitatea de concentrare, mareste capacitatea efortului fizic.

Cum se utilizeaza clorura de magneziu?

Se poate folosi si intern si extern, dar recomandarea este de utilizare externa.

Baie pentru intregul corp – pentru aceasta intr-o cada cu apa calda se adauga 1 – 2 cesti de sarea nigari si se amesteca pana se dizolva, dupa care se lasa sa actioneze timp de 20 – 30 de minute timp in care nu se va folosi sapun sau alte produse de igiena pentru ca sarea sa isi faca efectul pe deplin. Uneori se simt intepaturi si furnicaturi ale pielii. Este un efect trecator si care nu constituie o problema. La final e recomandat o clatire cu apa curat

Pentru relaxarea picioarele – se toarna intr-un lighean 3 – 4 litri de apa si o cescuta de sare nigari si se amesteca bine. Identic picioarele vor vor sta in apa 20 – 30 pentru o patrundere deplina a sarii in epiderma si in fluxul sanguin. La final se clateste cu apa curata.

Tratamentul cu clorura de magneziu se efectueaza pe o perioada de doua saptamani. Rezultele nu vor intarzia sa apara.

www.biosano.ro.

No Comments Found

Leave a Reply