Personale

Comunitatea din jurul blogului.

Acesta este doar unul dintre multe alte articole asemanatoare.Dar diferit scris,evident.Fiecare blog poate avea o comunitate mai mica sau mai mare in functie de cat de bine scrie adminul.Constanta si valoarea articolelor de interes general sau personal face o comunitate in jurul blogului,care abordeaza diferite lucruri prin comentariile lasate la articole.Cei care intra in vizita pe blog dar nu comenteaza sau o fac foarte rar si ei fac parte din comunitate si cred ca observa lucrurile din ‘umbra’ ca sa zic asa.

Un blog foarte comentat si cu o comunitate destul de mare zic eu este formata in jurul blogului summerday.ro cu articole foarte bine construite si comentari foarte multe.Un blog pe care il apreciz si cred ca nu sunt singurul.

O alta comunitate destul de dezvoltata se afla in jurul blogului lui Pato.La fel un blog foarte complect si mult comentat.Blogul lui Bogdan la fel foarte bun,cu articole personale si funy,deja are formata o comunitate foarte buna.Blogul lui Petre la fel cu un succes datorita articolelor foarte bune dupa umila mea parere are vizite si este citit.Tibi are la fel o comunitate care comenteaza blogul lui cu interes,fiind unul cu influente funy.

Evident mai sunt foarte multe bloguri care au comunitati in jurul lor si de care nu am pomenit in acest articol scurt.Inainte sa faci un blog trebuie sa te gandesti daca vrei sa fi constat in articole si timp,nu face un blog daca nu poti intretine viitoare comunitate din jurul blogului.Care poate fi formata si doar din cativa cititori fideli interesati.

 .

8 Comments

 • Razvann

  Foarte adevarat ce ai scris in acest articol. Evident, pot da si un exemplu in care blogul are comunitate, dar cititorii comenteaza foarte rar, dar il citesc zi de zi. Acest exemplu este blogatu[dot]ro

  Reply
 • roscabgdn

  da, asa e, conteaza foarte mult subiectele pe care le abordezi, modul in care o faci si nu in ultimul rand unicitatea acestora. Ca sa poti sa iti creezi o comunitate trebuie sa iti cunosti foarte bine partea ta de blogging, de care sa te ocupi si sa te pui in valoare. De exemplu, iti plac foarte mult masinile, nu ezita sa scrii articole si despre masini, asta nu inseamna sa il faci un blog nisat.

  Reply
 • bucuros

  Poti avea multe comentarii daca nu sunt la subiect, asa ca tot mai bine ai mai mult trafic si mai putine comentarii.

  Reply
 • Derscanu

  Multumesc de apreciere.
  Comunitatea din jurul unui blog te faci sa indragesti si mai mult blogul, munca prestata pe blog, caci prin comentariile primite ai garantia ca blogul tau este citit, si nu scrii in zadar.

  Reply
 • Porcu

  Dupa parerea mea este greu sa fi constant, trebuie sa „muncesti”, este foarte usor sa ajungi sus intr-un timp foarte scurt cu cateva articole, insa odata si odata iti pica „inspiratia” ca sa zic asa si ce faci? Meseria de blogger nu este deloc una usoara, asta daca vrei sa ai un succes cat de cat si o comunitate cum zici si tu.
  Personal nu stiu cum ma voi descurca pe viitor, fiind la inceput…sper sa rezit in aceasta lume v.2

  Reply
 • pinguu

  Eh, true!
  Eu, pe Tibi il ador:D:d ma incanta de fiecare data cand ajung la el pe blog..
  Si Pato..da, pato a stiut cum sa se faca ‘mare’ … e intelijent baiatu:D

  Reply
 • Pato Basil

  multumesc si eu pentru faptul ca sunt dat exemplu, e frumos sa stii ca cineva te apreciaza!
  Plecand de la ideea de blogging, cand m-am apucat nici n-am stiut ce e ala… n-am stiut ce vreau sa fac. Sincer sa fiu nici acum nu stiu ce vreau sa fac cu blogul dar imi place sa ma exprim… imi place sa scriu, constanta e o calitate si e greu.
  Cred ca e bine totusi sa incerce sa vad ce si cum, sa stii ca mai degraba rezista acestia decat cei care isi propun sa faca ceva serios(cei din urma urmaresc in general banii si cum acestia se lasa asteptati si ei se plictisesc repede).

  @Pingu esti o dulce 😀

  Reply
 • Nice

  E nevoie de multa muca si pasiune pentru a construi o comunitate in jurul blogului tau. In primul rand trebuie sa ai stiinta de a te purta cu oamenii. Eu mereu ma intreb, oare de ce vin toti acei oameni pe blogul meu, vin pentru mine, pentru ca le dau sansa sa se exprime, intra sa se promoveze… Inca nu pot dezlega dilema. 😛

  Reply

Leave a Reply