Cosuri de fum Vrancea – siguranta si inovatie

Firma Prodcom Bilc SRL din Focsani, cu o experienta de invidiat in domeniul materialelor de constructii, al amenajarilor interioare si exterioare aduce in atentia clientilor exigenti cosurile de fum Vrancea.

Cosurile de fum Vrancea – siguranta si profesionalism inainte de toate.

Una dintre cele mai mari provocari pe care le aduc cosurile fum in general sunt legate de siguranta in exploatare. Doar cine nu a avut tangenta cu focul facut intr-o centrala de apartament, soba sau semineu, de exemplu, nu stie ca riscuriile cele mai mari sunt acelea ale intoxicatiei cu monoxid de carbon sau cele legate de posibilitatea izbucnirii unui incendiu.

De aceea in constructia cosurilor de fum Vrancea primeaza folosirea acelor materiale, fie ca cosuri de fum sunt de tip ceramic, fie din otel inoxidabil care asigura o etanseitate perfecta pentru inlaturarea oricarui tip de risc adus de gazele de ardere sau de scantei.

De asemenea cosurile de fum Vrancea asigura o rezistenta superioara condensului acid, coroziunea din interiorul cosurilor fiind minima. Pe intreaga perioada a utilizarii cosurilor este exclusa necesitatea efectuarii unor reparatii sau interventii ulterioare costisitoare. Si desigur, nu in ultimul rand, asigurarea unui tiraj optim pentru randamentul maxim al surselor de incalzire.

Caracteristici cosuri de fum Vrancea de tip ceramic

Cosurile de fum Vrancea sunt realizate tristratificat pentru o etanseitate perfecta. Cele trei straturi sunt: tubulatura de samota, termoizolatia, mantaua prefabricata.

  • Tubulatura de samota sau canalul de fum, este partea interioara a cosului care intra in contact direct cu fumul si alte reziduuri de ardere si se realizeaza din tuburi de samota de calitate.

Sunt rezistente la temperaturi ridicate, uneori ajungandu-se pentru 30 de minute si la 1200 de grade Celsius. Sunt rezistente la condensul vaporilor de apa sau coroziunea acida.

  • Termoizolatia este realizata din vata minerala bazaltica de o calitate certificata pe plan european, fiind al doilea strat al cosului si este foarte importanta asigurand dilatatia termica libera a canalului de fum, avantajul major este dat de incombustibilitatea materialului, avand o rigiditate si densitate medie.
  • Mantaua prefabricata este partea exterioara a cosului de fum si care este fabricata din beton usor, asigura atat golul central pentru canalul de fum, cat si canalele de ventilare naturala a termoizolatiei si canalele de armare a cosurilor de fum Vrancea.

Trecut si prezent

In trecut de cosurile de fum clasice erau realizate din banale caramizi, iar uneori se apela la caramizi deja folosite la alte cladiri. Tehnologia aceasta perimata si periculoasa consta in ridicarea unui cos de fum dintr-un strat de una sau doua caramizi, prinse intre ele cu adezivi precum cimentul si care se fisurau in timp, fara a se lua in calcul intemperiile sau atacurile chimice ale reziduriilor, si asta din cauza slabei calitatii oferite de caramida clasica in sine si de aderenta tot mai scazuta a cimentului, care in timp se pierde. Astfel erau expusi toti acei care foloseau sobe sau alte instalatii de incalzire unor riscuri majore..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *