articole Comunicate de presa

Culoarea unei lenjerii de pat (cum iti influenteaza dormitorul)

Dormitorul este locul in care ne relaxam, in care ne regasim dupa o zi stresanta la birou.

O caracteristica importanta a unei lenjerii de pat este sa ne reflecte personalitatea. In plus, asigura echilibrul unei camera transformand patul in punctul central al dormitorului.

Insa, rolurile unui set de lenjerie de pat nu se opresc aici.

V-ati gandit vreodata ca nuanta unei lenjerii de pat poate influenta ambientul unui dormitor? Mai mult decat atat, culoarea unei lenjerii de pat poate influenta starea noastra de spirit.

Sa trecem prin paleta de culori si sa descoperim efectele sale asupra dormitorului:

  1. Lenjeria de pat alba (si in care predomina albul)

Albul isi patreaza renumele de culoarea inocentei si in aceasta situatie. O lenjerie de pat alba va conferi dormitorului vostru un aer clasic, imaculat, dar si cu stil.

In plus, lenjeriile de pat in care albul predomina ne intaresc corpul, ne imbunatatesc energia si accelereaza procesul nostru de a adormi.

Daca albul unei lenjerii de pat este insotit de o lumina difuza, de peretii albi (sau de un tapet alb), de perdele albe sau de piese de mobilier cu tapiterie alba, se creeaza un tablou mirific. Care este beneficiul?  Intregul tablou ii va ajuta pe cei care sufera de insomnie sa se relaxeze si sa se bucure de un somn bine meritat.

  1. Lenjeria de pat verde (si in care predomina verdele)

Din aria culorilor, verdele este chiar simbolul relaxarii. Nuantele inchise de verde (de exemplu, forest green) care imbraca lenjeriile de pat ofera un strop de prospetime dormitorului.

Un set de lenjerie de pat, insotit de accesorii atractive de decor, in nuante de verde deschis  aduc seninatate, luminozitate si liniste in atmosfera dormitorului.

O lenjerie de pat verde, sau lenjeria de pat a relaxarii, ii ajuta pe oameni sa se bucure de un echilibru emotional si sa regaseasca legatura cu natura.

  1. Lenjeria de pat albastra (si in care predomina albastrul)

Potrivit expertilor in crearea unui dormitor Feng Shui, albatrul deschis sau bleul este culoarea unui somn odihnitor.

Un dormitor in care se regaseste o lenjerie de pat albastru deschis si elemente de decor bleu cum ar fi perdelele, modelul de tapet sau mici accesorii, creeaza impreuna o energie pozitiva, o senzatie de confort, un aer linistitor in dormitorul vostru.

Corpul nostru va receptiona aceasta energie pozitiva, iar efectele benefice se vor vedea intr-o stare mai buna de dispozitie si un somn de calitate.

Totodata, nuantele deschise de albastru mai au un efect benefic. Aveti deseori cosmaruri? Lenjeriile de pat bleu si alte elemente din camera in aceeasi culoare au puterea de a vindeca corpul si sufletul.

Mai exista voci care spun ca o lenjerie de pat albastra ajuta la tratarea infectiilor in gat si a bolilor inflamatorii.

  1. Lenjeria de pat in combinatia maro-verde

Lenjeriile de pat in combinatia maro-verde, alaturi de piese de mobilier maro, peretii in nuante deschise de maro sau verde, accesorii decorative maro-verzi si mici accente de alb, produc o senzatie de relaxare totala.

Modele de lenjerii maro-verzi in ajuta pe oamenii sa se trezeasca mai usor si mai odihniti de dimineata. De ce? Natura este compusa din verde si maro, iar oamenii se bucura de aceasta senzatie de firesc al lucrurilor in dormitor.

In plus, lenjeriie de pat maro-verzi, impreuna cu peretii vopsiti intr-o nuanta de verde deschis, ajuta la relaxarea muschilor si vindeca durerile de cap.

  1. Lenjeria de pat galbena (si in care predomina galbenul)

Un set de lenjerie de pat in culoarea galben va imbunatati starea noastra de spirit pentru ca va crea o senzatia de bucurie si voiosie in ambianta dormitorului.

  1. Lenjeria de pat portocalie (si in care domina portocaliul)

Lenjeriile de pat portocalii reprezinta o alegere excelenta pentru ca dormitorul nostru sa ne ofere o energie pozitiva si ne ajuta sa fim mai activi.

  1. Lenjeria de pat rosie (sau in care predomina rosul)

Cand sa optati pentru o lenjerie de pat rosie? In momentul in care vreti sa aduceti dinamism si pasiune in viata voastra.

  1. Lenjeria de pat violet (sau in care predomina violetul)

Lenjeria de pat violet nu este recomandata pentru ca stimuleaza activitatea creierului, iar vor veti adormi mai greu. Insa, daca movul este culoarea voastra preferata, puteti sa decorati patul cu o lenjerie de pat in mai multe culori, in care movul sa fie doar un accent.

Culorile ne influenteaza starea de spirit, fie ca este vorba despre imbracaminte, fie ca este vorba despre lenjerii de pat. Dupa ce ati citit micul nostru ghid, ce culoare de lenjerie de pat veti alege acum pentru dormitorul vostru?.

No Comments Found

Leave a Reply