Cum aleg un laminator potrivit pentru afacerea mea

In toate companiile ar trebui sa existe laminatoare. Acestea sunt de dorit deoarece ajuta la o protectie speciala a documentelor, la crearea unor ecusoane de calitate, la crearea unor mape de prezentare care sa arate bine, etc. Ele sunt foarte utile si la indemana oricui.
Daca esti de parere ca si in compania ta ar fi de folos un astfel de produs, comanda-l si incepe sa il folosesti.
Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi un laminator:

• Formatul hartie pe care vrei sa-l laminezi
Trebuie sa ai in vedere faptul ca aparatele de laminat difera in functie de dimensiunea hartiei pe care vrei sa o laminezi. Sunt laminatoare pentru A4, A3, A2, dar si laminatoare care pot lamina dimensiuni diverse. Acestea din urma sunt mai mari, deci necesita un cost putin mai ridicat.

• Temperatura de laminat
Laminarea se poate face la temperaturi diferite, in functie de materialul din care este fabricat documentul pe care vrem sa il laminam. Cel mai bine e sa optezi pentru un aparat de laminat la care temperatura poate fi ajustabila. Astfel vei lamina cu usurinta documente din diferite materiale, de diferite grosimi.

• Viteza laminarii
Laminatoarele pot fi diferite in functie de viteza de la laminare. Asadar, trebuie sa tii cont si de acest aspect atunci cand alegi un aparat de laminare.

• Rolele de laminare
Calitatea laminarii este data in mod deosebit de rolele de laminare. Cu cat acestea sunt mai multe la numar, cu atat laminarea va fi mai calitativa. O laminare calitativa este uniforma si se executa rapid.
Daca esti in cautarea unui aparat de laminat, poti tine cont de aspectele amintite mai sus, dar si de altele pe care le consideri importante pentru ceea ce ai tu nevoie.