advertoriale

Cum sa nu procedezi cand cauti de lucru in strainatate

Cand vine vorba de lucrat in strainatate, multi dintre compatriotii nostri sunt sinceri si povestesc toate peripetiile lor ca noi, ascultatotii, sa nu repetam greselile lor in cazul in care dorim sa lucram departe de casa. De la dormitul in parc, pe o banca, sub cerul liber, pana la plata unor comisioane celor care le-au gasit un loc de munca si la sclavia de la fermele zootehnice sau de legume si fructe, ei au platit amarnic pentru ca nu au cautat locuri de munca strainatate oferite de surse autorizate.

Iata de ce ne-am hotarat sa facem o lista de greseli pe care sa nu le comiteti, ca sa nu aveti de suferit :

-nu va duceti sa lucrati intr-o tara straina la voia intamplarii ! Ce inseamna asta ? Sa nu aveti nimic asigurat : nici loc de munca, nici cazare, nici asigurare medicala. Riscati sa va imbolnaviti si sa deveniti victime ale persoanelor certate cu legea din tara respectiva.
-nu apelati la diferite persoana cunoscute sau necunoscute sa va gaseasca un loc de munca la negru intr-o tara straina! In primul rand stiti ca a lucra fara acte legale inseamna a incalca legea, iar in al doilea rand riscati sa vi se opreasca jumatate din bani sau sa nu fiti platiti pentru munca prestata. De asemenea vi se pot retine actele abuziv si puteti fi transformati in sclavi la locul de munca.
-nu recurgeti la ajutorul unor firme dubioase, care va cer taxe de analiza a dosarului de angajare si comisioane din primele salarii !

Evitati toate aceste capcane si cautati-va singuri locul de munca dorit pe vijobs.ro !
Angajatorii seriosi au nevoie de muncitori carora le respecta toate drepturile, respectandu-i ca oameni si apreciindu-le corect munca.

.

No Comments Found

Leave a Reply