Tehnologie

Cum se aleg eficient fonturile pentru un logo de succes?

Fontul este o parte integrantă a oricărei sigle. Importanța alegerii fontului potrivit nu trebuie subestimată și toți specialiștii în design logo firmă vor atrage atenția asupra acestui aspect.

Un font bine selectat poate auce avantaje considerabile firmei, în timp ce un font inadecvat poate submina încrederea clienților sau poate funcționa ca factor de respingere.

Fonturi majore pentru sigle

 

  • Fonturile Serif sunt curate și se bazează pe linii. Aceste fonturi clasice comunică respectul față de tradiție, fiabilitate și confort. Exemple: Times New Roman, Traian, Baskerville, Georgia Italic.
  • Fonturile Sans serif nu au sunt la fel de colțuroase și au un aspect mai modern. Ele sunt relevante pentru aspirație, noutate și atenție. Exemple: Helvetica Bold, Franklin Gothic, Calibri, Myriad Italic.
  • Fonturile de tip script arată ca și cum ar fi fost scrise cu un stilou. Astfel de fonturi comunică eleganță, gândire creativă și tandrețe. Exemple: Script Bickham, Script Edwardian, Lavanderia.
  • Fonturile moderne sunt fonturi în stil nou, care reprezintă decisivitate, progres, eleganță și stil. Exemple: Futura, ITC Avant Carde Extra Light.
  • Fonturile de afișare sunt fonturi deosebite, care sunt mai puțin frecvente pe logo-uri. Astfel de fonturi exprimă bogăția emoțională, unicitatea și prietenia. Exemple: Cooper, Spaceage Round, Valencia, Giddyup.

Fontul ar trebui să rămână simplu

Un logo cu un font curat este mai ușor de reprodus în diferite produse promoționale sau pe ambalaje. Amintește-ți că este posibil să fie necesar să mărești sau să reduci dimensiunile siglei. Asigură-te că sigla arată atractiv pe orice suprafață, fie că este vorba de un banner mare, un pix sau materiale promoționale.

Ce fonturi utilizează concurența

Scopul tău nu este să imiți, ci să analizezi dacă soluțiile lor sunt inteligente. Învață numai din experiențe de succes pentru a obține ceea ce dorești.

Alege un font care să fie relevant pentru personalitatea firmei tale

Un font face logo-ul ușor de recunoscut și memorabil. Află ce font se potrivește cel mai bine companiei. Este serios, curat și îngrijit? Sau este jucăuș, aerisit și haotic? Comunică noutate sau se agață de tradiții și idei conservatoare?

Diferite industrii se bazează pe valori diferite care sunt comunicate prin diferite fonturi. O firmă de avocatură și un magazin pentru mirese nu vor avea sigle similare. Ia în considerare tipul de produs sau serviciu pe care îl oferi. Identifică publicul țintă. Află care dintre atributele companiei tale trebuie sp fie evidențiate.

Nu utiliza prea multe fonturi

Un singur font (sau două) este cea mai bună alegere. Mai multe fonturi pot fi prea multe, afectează designul și trezesc neîncredere în rândul potențialilor clienți. Reține că firmele foarte mari se concentrează în principal pe un singur font. Întreprinderile mai mici tind să folosească fonturi diferite pentru numele unei companii și pentru un slogan.

Nu utiliza fonturi doar pentru că sunt în trend

Tendințele sunt de scurtă durată; ceea ce este popular astăzi poate fi uitat mâine. Dacă vrei ca afacerea ta să prospere în anii următori, nu lăsa ca moda volubilă să te păcălească. Alege un font care să reflecte valorile și caracteristicile companiei tale fără să ții cont de trendul în materie de fonturi.

 

No Comments Found

Leave a Reply