Personale

Cum transforma brazilienii gunoiul in bogatie, la propriu.

Brazilia se pregateste de Cupa Mondiala din 2014, asa ca orasele trebuie sa arate mai bine ca oricand. Pe langa curatenia generala de care s-au apucat, brazilienii se dovedesc a fi si foarte inventivi.Cei care se ocupa cu preluarea gunoiului de pe strazi sunt adeptii transformarii oricarui material folosit in mobila, bijuterii sau opere de arta, scrie CNN.

[symple_box color=”yellow” text_align=”left” width=”100%” float=”none”]

“Am practic doua slujbe. Merg si adun gunoiul si apoi il transform in bucati de arta. Fac mici canapele, bancute de lemn, mese si alte obiecte de decor din plastic”, spune Edimar Ferreira. “Aici, la ASMARE, avem o vorba: Gunoiul tau e comoara noastra. Aceasta experienta m-a facut sa privesc deseurile intr-o noua lumina. Daca inainte aruncam anumite materiale, acum le pastrez, pentru ca deja imi dau seama cum as putea sa le folosesc mai tarziu. Nu mai vad in ele doar o bucata de gunoi”, adauga reprezentantii companiei ASMARE.

[/symple_box]

Daca asta e o metoda de a aduna gunoil complect si eficient atunci propun sa se organizeze si la noi o cupa mondiala si altfel autoritatile si oamenii sa se puna in miscare.Oleee.

3 Comments

 • Alexandru

  Din gunoaie se pot face adevarata capodori, nu pot sa spun ca doar in Brazilia se intampla acest lucru, sunt foarte multe tari unde gunoiul este acolo unde trebuie si in plus, multe persoane construiesc diferite chestii cu ajutorul deseurilor.

  Reply
 • Alex Stan

  Nu trebuie sa fie neaparat inventivi. Trebuie doar sa vrea, si se pare ca ei vor. La noi ar fi cel mai potrivit un asemenea „program” de colectare al gunoiului, dar nu se vrea. De putut totusi, se poate.

  Reply
 • Iulian

  Asta e o dovada simpla ca daca vrei se poate sa faci bani si din resturile altora. Bravo lor, o sa avem parte de un CM de fotbal de-a dreptul fantastic, o sa vedeti!

  Reply

Leave a Reply