Comunicate de presa

Cuplajele electromagnetice

Tehnologia a avansat destul de mult in ultimul timp, iar in prezent firmele de specialitate din aceasta industrie trebuie sa utilizeze utilaje si echipamente de ultima generatie pentru a le oferi clientilor sai cele mai bune solutii si servicii pentru activitatile pe care le intreprind.

Uzinrom Holding comercializeaza o gama diversificata de produse consumabile si echipamente precum cuplajul electromagnetic care este un fenomen comun pentru cablurile electrice și circuite, în cazul în care un câmp electromagnetic în unul dintre acestea, are ca rezultat o sarcină electrică în altul. Acesta este adesea menționat asemeni unui cuplaj inductiv, deoarece are loc procesul inductanței electrice, în cazul în care transferul de proprietăți electromagnetice de la o locație la alta are loc fără contact fizic. Pentru ca, cuplajele electromagnetice să aibă loc, trebuie să existe o schimbare în câmpul electromagnetic, care este generatoare de unde electromagnetice. Din acest motiv, curentul continuu nu produce efectul, dar reprezinta un element comun în alternarea circuitului de curent alternativ. Principiul de cuplare electromagnetic a fost descoperit de Michael Faraday și Joseph Henry în 1831, și este cunoscut sub numele de Legea lui Faraday.

Atunci când un curent alternativ într-un circuit sau fir induce o tensiune într-un alt fir, este de obicei din cauza faptului că, acestea sunt în imediata apropiere unul de altul, cum ar fi în cazul înfășurărilor electrice care au transformatoare. Cu toate acestea, și cuplarea la o distanță care este neintenționată, poate genera transmisii, cu ajutorul cuplajelor electromagnetice.

Deoarece radiația electromagnetică este o dublă condiție în natură în cazul în care undele electromagnetice sunt compuse din ambele proprietăți electrice și magnetice, cuplajele sunt, de asemenea, de două tipuri. Un rezultat de cuplare electric apare atunci când o densitate pozitivă sau negativă de încărcare într-un fir sau de circuit suferă modificări. Această formă de flux de curent este adesea menționată ca cuplaj de încărcare.

Cuplajul magnetic este reversul acestui efect. Când un curent trece printr-un fir, acesta generează un câmp magnetic. Cu ajutorul curentului alternativ, acest câmp magnetic va fluctua și provoca un câmp magnetic variabil în circuite cuplate sau fire. Câmpurile magnetice sunt direct perpendiculare pe câmpuri electrice în cuplaje electromagnetice, astfel încât modificarea unui câmp magnetic într-un singur circuit poate modifica fluxul de curent într-altul.

Principiul de cuplare electromagnetic este acela prin care toate motoarele moderne electrice, transformatoarele, sunt construite pe generatoare electrice. Acesta poate fi, de asemenea, în detrimentul modului de funcționare a circuitului și pot provoca interferențe în telecomunicații. În acest caz, este adesea menționată ca interferență electromagnetică. Nu toate interferentele sunt intenționate, deoarece poat fi folosite ca o formă de undă purtătoare pentru a spori puterea semnalului.

Atunci când aveţi nevoie de soluţii tehnice inteligente, specialiştii Uzinrom vă stau la dispoziţie pentru a vă oferi consultanta în alegerea celor mai potrivite produse pentru activitatea pe care o aveţi.
Colaborează cu experţii în domeniu pentru a alege pompe hidraulice de calitate şi realizează o investiţie eficientă şi sigură prin intermediul companiei Uzinrom Holding!
.

No Comments Found

Leave a Reply