Frânele electromagnetice

Tehnologia a avansat destul de mult în ultimul timp, iar în prezent firmele de specialitate din această industrie trebuie să utilizeze utilaje şi echipamente de ultima generaţie pentru a le oferi clienţilor sai cele mai bune soluţii şi servicii pentru activităţile pe care le întreprind.
Uzinrom Holding comercializează o gamă diversificată de produse consumabile şi echipamente precum Frânele electromagnetice.
Cum funcţionează frânele electromagnetice?
Frânele electromagnetice încetinesc sau opresc mişcarea, folosind forţa electromagnetică, prin aplicarea resistentei mecanice. Aceste frane au devenit populare la jumătatea secolului al XX-lea, fiind folosite la trenuri şi tramvaie. Varietatea modelelor acestor frane electromagnetice a crescut din ce în ce mai mult, însă operaţia de bază a rămas la fel. Astfel, frânele electromagnetice folosesc forţa electromagnetică care depinde de forţa de frecare a fiecărei maşinării.

Din ce este formată o frana electromagnetică?

O frână electromagnetică tipică are trei elemente în construcția sa – un câmp magnetic care cuprinde o bobină și un înveliș, o armătură și butuc. Atunci când sunt aplicate frânele, armătura este atrasă de câmpul magnetic dezvoltat de bobina.
Simultan, un cuplu de lucru în direcția opusă este transferată în domeniu pentru a contracara efectul câmpului magnetic. Deoarece puterea câmpului scade, vehiculul începe să încetinească și în cele din urmă se oprește. Procesul de dezangajare începe imediat ce vehiculul se oprește. Pe măsură ce fluxul magnetic se degradează rapid, armătura este adusă în poziția sa inițială gata să lucreze din nou. Acest proces este destul de rapid și, de obicei, durează mai puțin de trei secunde pentru a se finaliza. Buna funcționare a bobinei este esențială pentru funcționarea eficientă a frânei electromagnetice, deoarece produce câmpul magnetic. Acestea trebuie să fie protejate împotriva temperaturilor extreme, sau uzură, deoarece, acești factori sunt în detrimentul funcționării frânelor.Frânele electromagnetice sunt acum utilizate în sistemele de frânare de avion, în plus față de utilizarea pe scară largă în sistemele de frânare de tren și tramvai.

Cum sunt categorizate franale electromagnetice?

Frânele electromagnetice sunt categorizate astfel:
Frane electromagnetice cu o singură plăcuta de fracţiune: acestea folosesc o singură plăcuta de fracţiune pentru a opri ambreajul. Astfel, frânele electromagnetice cu o singură plăcuta de frânare produc aproximativ 80 % din forţa aplicată pe fixarea franei.

Frane electromagnetice cu particule: aceste frane sunt unice prin designul lor, datorită gamei mari de funcţionare disponibilă. Ca la orice frână electroagnetica, cuplul la tensiune se face linear. Oricum, o frana cu particulă se poate controla foarte uşor. Aceste tipuri de frână sunt ideale pentru controlul asupra tensiunii, şi sunt folosite în diverse ramuri, cum ar fi în citirea cardurilor magnetice, sau în echipamente de sortare sau etichetare.
Particulele magnetice (foarte similare cu pilitura de fier) sunt situate în cavitatea de pulbere. Atunci când energia electrică este aplicată bobinei, fluxul magnetic rezultat încearcă să lege particulele împreună, aproape ca un ulei cu particule magnetice. Deoarece curentul electric este crescut, legarea particulelor devine mai puternică. Rotorul de frână trece prin aceste particule legate. Carcasa de frânare este rigid atașata la o parte a mașinii. Deoarece particulele încep să se lege împreună, o forță rezistentă este creată pe rotor, încetinind, iar în cele din urmă oprind arborele de ieșire.
Frane electromagnetice cu multiple plăcuţe de frânare: sunt folosite pentru a ajuta încadrarea cuplului de torsiune într-un spațiu mic. Aceste frâne pot fi utilizate fie umede sau uscate, ceea ce le face ideale pentru a rula aplicații în cutia de viteze, aplicații pentru mașini-unelte, sau în echipamente off- road.
Frane electromagnetice cu caracteristică a memoriilor magnetice: acestea au o gamă extrem de largă de cuplu de torsiune. Deoarece aceste unități pot fi comandate de la distanță, acestea sunt ideale pentru aplicațiile de stând de testare în care este necesar un cuplu variabil. Deoarece cuplul de torsiune este minim, aceste unități oferă cea mai largă gamă de cuplu de torsiune, disponibil la oricare dintre aceste produse. Cele mai multe aplicații care implică unități cu caracteristică a memoriilor cu reglaj electric sunt în cerințele stând de încercări.
Atunci când energia electrică este aplicat pe câmp, creează un flux magnetic intern. Acel flux este apoi transferat într-un disc cu caracteristică a memoriilor magnetice (care poate fi realizat dintr-un aliaj AlNiCo), care trece prin câmp. Discul cu caracteristică a memoriilor magnetice este atașat arborelui de frână.
Atunci când energia electrică este îndepărtată de frână, discul cu caracteristică a memoriilor agnetice este liber să se întoarcă, și nici o forță relativă nu este transmisă într membre.
Atunci când aveţi nevoie de soluţii tehnice inteligente, specialiştii Uzinrom vă stau la dispoziţie pentru a vă oferi consultanta în alegerea celor mai potrivite produse pentru activitatea pe care o aveţi.
Colaborează cu experţii în domeniu pentru a alege pompe hidraulice de calitate şi realizează o investiţie eficientă şi sigură prin intermediul companiei Uzinrom Holding!