Fără categorie

Cutii de cea mai buna calitate pentru transport marfuri!

Folosirea cutiilor de carton in comertul global a devenit o practica destul de comuna, deoarece aduce anumite beneficii economice si este o cale foarte buna de a recicla materialele. Site-ul magazinului shop.iPackOnline.ro ofera produse foarte bune din aceasta gama, in special cutii transport sticle, care au devenit esentiale pentru producatorii de vinuri si alte bauturi la sticla.

Cartonul este un material cu un numar mare de calitati, care il fac ambalajul ideal atat pentru sectorul alimentar, cat si pentru utilizarea sa primara, si anume cutiile de transport. Intr-adevar, cartonul este un material usor si maleabil, care poate sa fie transformat cu usurinta in orice doriti, un lucru estential pentru un material de ambalare. In plus, este reciclabil si compostabil spre deosebire de marele sau rival – plasticul. Datorita acestor caracteristici, consumam mai putin materie prima, deoarece putem recicla de mai multe ori cartonul folosit anterior. Cartonul folosit in sectorul alimentar este adesea acoperit cu un strat subtire de ceara de parafina pentru a rezista depozitelor de grasime si, astfel, pentru a proteja ambalajul. De asemenea, poate fi combinat cu alte materiale precum polietilena sau aluminiul pentru a crea ambalaje etanse, care pot contine lichide de toate tipurile (suc de fructe, lapte etc.). Singura problema este ca acest strat protector este greu de reciclat, iar partea cea mai grea este sa separati acest strat de protectie, care nu este reciclabil, de carton.

Un alt avantaj este ca poate fi fabricat de diferite calitati, adica in diferite grosimi si in diferite tipuri de hartie care ii permit sa produca diferite modele de ambalare: de la o simpla pelicula de hartie (cum ar fi hartie pergament) la cutia de carton solid care poate contine orez sau zahar timp de cativa ani.

Dupa cum ati inteles, cartonul poate fi utilizat pentru fabricarea multor ambalaje alimentare. Se gaseste in:

-tacamuri de unica folosinta (farfurie, ceasca),

-cutii de carton ( pentru orez, zahar etc.),

-cutii de lapte sau suc de fructe,

-tavi pentru alimente,

-cutii de patiserie,

-cutiile de pizza.

Datorita numeroaselor avantaje si posibilitati pe care le ofera ambalajele din carton, acestea ocupa la ora actuala o piata de peste 50% din ambalajele produse pe plan mondial.

De ce?

-asigura o buna protectie a produselor prin capacitatea ridicata de preluare a solicitarilor mecanice de catre straturile de carton ondulat;

-confera protectie la variatiile de temperatura datorita aerului aflat intre straturile de hartie;

-ambalajele din carton ondulat au o greutate redusa si sunt de circa trei ori mai usoare decat cele din lemn;

-pretul de productie este mult inferior altor categorii de ambalaje;

-ambalajele din carton ondulat se pot transporta pliate si se preteaza transportului paletizat;

-se pot refolosi de mai multe ori, sunt 100% reciclabile si biodegradabile;

-au un aspect placut si pot fi imprimate cu usurinta;

-ofera posibilitatii multiple de a face cunoscut propriul brand prin tiparire, de asemenea este si cel mai ieftin mod de a face reclama.

Isoria cartonului ondulat se intinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj, superior lazilor de lemn. Dezvoltarea industriei la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a dus la formarea centrelor industriale, la mecanizarea transporturilor, la cresterea cantitatii de marfa ce trebuia ambalata si transportata pe distante din ce in ce mai mari, a necesitat inovarea unui nou ambalaj calitativ superior care sa satisfaca noile cerinte.

In ziua de astazi gasim cu usurinta cutii carton de calitate, la aproape orice magazin de specialitate. Insa, shop.iPackOnline.ro s-a doedit a fi alegerea profesionistilor care doresc sa ofere ceva in plus, mai ales in gama de cutii transport pentru sticle!

1 Comment

  • Mara

    Multumesc mult pentru recomandare!

    Reply

Leave a Reply