De ce copii au nevoie de activitati recreative

Scoala din ziua de astazi are o materie destul de stufoasa pentru copii, inca de la clasele mici. De aceea, activitatile recreative sunt necesare pentru a permite creierului sa se odihneasca. Pe langa joaca in aer liber obligatorie, exista si activitati prin care cei mici pot invata lucruri noi si intereasnte, intr-o mainera ce nu ii va obosi deloc. Astfel de activitati pot fi intalnite la Happy Kids Academy, unde sunt disponibile ateliere copii Craiova, diversificate, interesante si interactive.

Nu este usor pentru parinti sa gaseasca echilibrul perfect intre activitatile pur academice si cele recreative. Copiii au nevoie insa de acest echilibru pentru a se dezvolta cat se poate de normal si frumos. Cu totii ne dorim ca cei mici sa aiba rezultate bune la scoala, insa trebuie sa luam in calcul faptul ca a-I obliga sa faca numai lucruri ce tin de acest aspect, pe termen lung ii poate epuiza si sanatatea le poate fi afectata. Copiii vor deveni obositi, iritabili si nu se vor mai putea concentra. Sunt deja destul de stresati cu teste si evaluari. Prin organizarea programului cu activitati recreative, ii vom ajuta sa se relaxeze. Ii putem ajuta prin a-i inscrie la cursui interesante precum cel de robotica, de public speaking, de engleza sau de cultura generala. Nu trebuie sa te gandesti ca aici va avea parte de educatia clasica, unde va sta in banca si va asculta tot ce spune profesorul.

Nu! Aici va participa activ, va fi implicat din prima clipa in oricare din activitatile alese, totul fiind facut in joaca, fara a fi pusa presiune pe cel mic. Prin intermediul acestor ateliere, copiii vor invata lucruri noi si folositoare, unele din ele total diferite de tot ceea ce se face in scoala si, repet, intr-o maniera aflata la polul opus. Astfel, isi vor reincarca bateriile si vor putea sa fie mult mai concentrati asupra altor activitati, chiar si la scoala.

In plus, asemenea activitati recreative le permit copiilor sa se dezvolte si sa capete mai mult incredere in ei. Vor avea satisfactia faptului ca vor sti mai multe lucruri si vor putea sa realizeze, ei insisi, anumite obiecte precum cele realizate la cursul de robotica. La Happy Kids Academy invatarea acestor elemente noi este un mod de recreere, deoarece copiii, daca vor fi incantati de aceste cursuri si ateliere, nu vor simti niciun pic de presiune sau oboseala.

Inainte de a-l duce pe cel mic la cursuri, este bine totusi sa te consulti cu el. Incearca sa afli ce ii place sa faca sau ce si-ar dori. Nu il duce la un curs doar pentru ca asa iti doresti tu sau pentru ca vecina de la 3 si-a dus copilul acolo. Du-l pentru ca vrea el asta. Daca nu este hotarat, incearca sa il stimulezi, aratandu-i ce oferta exista si explicandu-i la ce foloseste fiecare activitate in parte. Cu siguranta, unul sau chiar doua din aceste ateliere il vor atrage. Apoi, daca vezi ca cel mic chiar are talent in domeniul ales, incurajeaza-l cat de mult poti. Astfel vei avea un copil fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *