advertoriale

De ce este incaltamintea de lucru importanta la locul de munca?

Ei bine, sa porti bocanci de protectie la munca este extrem de important. Stiati ca 25% din cererile pentru dizabilitati in toata lumea sunt din cauza traumatismelor legate probleme ale piciorului?

Bocanci de protectie sunt importanti atat pentru barbati cat si pentru femei, acestia conferind lucratorului atat protectie cat si comoditate. Oricine care lucreaza sau a lucrat cu obiecte grele sau periculoase cunoaste cat sunt acestia de indispensabili.

Din ce in ce mai multe tari au imbratisat ideea ca acesti bocanci impreuna cu imbracamintea de lucru sa fie o norma obligatorie pentru siguranta muncitorilor in anumite domenii si de aceea atunci cand acest tip de incaltaminte este cumparat principalul obiectiv ar trebui sa fie legat de siguranta.

In prezent pe piata exista o foarte mare varietate si impresionanta gama de bocanci de protectie, care desi par la fel la prima vedere sunt extrem de diferiti de la o tipologie la alta, de exemplu bocanci bombeu cu insertii metalice, au fost inventati pentru a proteja parte frontala a piciorului care este deseori expusa loviturilor, dar exista si bocanci cu talpa anti-vibratie sau mai inalti pentru a preveni o eventuala lovitura a gleznei. Ei trebuie alesi in functie de meseria pe care o face fiecare si desi trebuie sa avem in vedere siguranta, comfortul nu trebuie neglijat pentru ca purtarea unei tipologii de incaltaminte de lucru adecvata la sfarsitul unei zile de munca poate chiar sa faca diferenta.

Alt element fundamental este imbracamintea de protectie, aceasta daca este aleasa cu atentie pe baza riscului la care muncitorul se expune poate in anumite situatii chiar si salva viata.

Cand ne gandim la imbracaminte de lucru, ne gandim la un compromis intre confort si protectie. Un numar mare de oamenii isi pun toata increderea in aceasta imbracaminte in fiecare zi, acestea nu sunt fabricate doar pentru a proteja hainele si corpul persoanei, ci si pentru a nu permite intrarea pieli in contact cu anumite substante care ar putea fii toxice.

Acestea pot totodata sa previna taieturi, abraziuni, dar si protejarea muncitorului de catre anumite materiale care nu pot fi eliminate sau reduse la un nivel mai mare de siguranta, de exemplu foc, solventi, acizi, uleiuri, metale topite si asa mai departe.

Prin constructia sa, aceasta imbracaminte de lucru poate avea si rolul de a tine de cald in special in industria alimentara acolo unde muncitorii lucreaza la temperaturi destul de mici, dar si pentru muncitorii care sunt direct expusi precipitatiilor, dar nu in ultimul rand, confera si vizibilitate muncitorilor cand acestia lucreaza in apropierea tirurilor sau a diverselor masinarii industriale.

Ca si in cazul bocanciilor de protectie si imbracamintea trebuie aleasa cu la fel de multa grija pentru a putea intampina toate asteptarile angajatilor, asteptari care fac referire si la un grad ridicat de confort si cu cat reusim mai repede sa gasim produsul potrivit cu atat experienta la locul de munca se va imbunatatii considerabil.

Puteti achizitiona astfel de produse de-o calitate superioara precum si la preturi foarte avantajoase, la numai un simplu click distanta, accesand site-ul celor de la eSafe.ro.

No Comments Found