Sport

Organizatori de turnee de streetball

  • By
  • 18 februarie 2020

3×3 Basketball – Anywhere-25

Cu toate ca baschetul nu este sportul cel mai iubit si practicat in tara noastra, trebuie spus ca in ultimii ani tot mai multi sunt aceia care au inceput sa practice baschet 3×3 sau streetball. Baschetul 3×3 este sportul cu cea mai rapida dezvoltare cu precadere in mediile urbane din lumea intreaga. De asemenea, numarul de competitii 3×3 au crescut foarte mult, acest sport devenind chiar sport olimpic incepand cu Jocurile Olimpice care urmeaza sa se desfasoare in vara anului 2020.

Datorita faptului ca baschetul 3×3 a devenit tot mai apreciat si tot mai practicat si in tara noastra, la Timisoara a fost infiintata Asociatia Club Sportiv Dunk TM avand ca si scop organizarea de competitii streetball. Initiativa ii apartine lui Bogdan Popescu, baschetbalist profesionist de streetball si care are o cariera impresionanta in spate, totul culminand cu castigarea Campionatului European de baschet 3×3 in anul 2014. Bogdan Popescu a decis sa isi continue cariera in sport in rolul de organizator al unor astfel de competitii streetball in Timisoara si nu numai.

3×3 Basketball – Anywhere-25

Streetball Timisoara

Baschetul 3×3 este foarte simplu de jucat si este foarte flexibil. Se poate spune ca acest tip de baschet poate fi jucat oriunde si de catre oricine. Jumatate de teren de baschet, un panou de baschet cu cos, o minge portocalie de baschet si 6 pasionati de baschet reprezinta tot ceea ce este necesar pentru a organiza un meci de baschet 3×3. In conditii meteo favorabile se pot organiza competitii streetball in aer liber pe numeroasele terenuri existente in oras, iar in conditii de vreme rece sau cu precipitatii astfel de competitii 3×3 se pot muta fara probleme in orice sala de sport unde exista un cos de baschet. De asemenea, prin numarul foarte mic de jucatori necesari acest sport poate fi jucat intre prieteni sau alaturi de vecinii din cartier.

Jocul de baschet 3×3 este foarte rapid si transmite mult entuziasm atat jucatorilor aflati sub panoul de baschet, cat si celor care urmaresc meciurile de pe margine. Pentru ca baschetul 3×3 a devenit un joc profesionist cu tot mai multi adepti pe intreg mapamondul, Dunk TM isi doreste sa creasca numarul de jucatori de baschet care se inscriu in competitii streetball si in Romania. Pentru a participa la competitii 3×3 organizate de Dunk TM acceseaza dunktm.ro pentru informatii complete cu privire la programul competitiilor.

No Comments Found

Leave a Reply