De ce sunt importante sistemele de supraveghere

In timpul sarbatorilor, in timpul zilei, cand va aflati la serviciu sau chiar in timpul noptii, in timpul somnului, protectia casei sau a spatiilor comerciale este o prioritate pentru multi oameni. In acest scop se opteaza pentru un sistem supraveghere video. Exista sisteme supraveghere  de inalta performanta care vor linisti ocupantii si asiguratorii lor si vor proteja proprietatea si oamenii. Toate sistemele au un anumit numar de camere de supraveghere in functie de sistemele vrm utilizate. Cel mai comun sistem de supraveghere este cel cu 4 camere respectiv cu un VRM cu 4 canale. Multe oferte le puteti gasi pe Comod.ro

Alarmele traditionale, cu contactoare pe usi si ferestre si detectoare de miscare, sunt inca in majoritate. Dar oferta de sisteme de supraveghere video a crescut, iar bugetele sunt acum mult mai accesibile.Initial aceste sisteme au fost  rezervate pentru afaceri, dar in prezent,  supravegherea video este din ce in ce mai populara si pentru persoanele fizice. Posibilitatile oferite sunt foarte largi: de a proteja locuinta, de a sti daca copiii s-au intors acasa dupa scoala, de a detecta incendiile etc.

Cu toate acestea, extinderea ofertei face ca alegerea instalarii unui sistem de supraveghere sa fie destul de complexa.

Sistemele de supraveghere nu pot fi plasate oriunde. De asemenea, uneori este necesar sa se faca declaratii sau cereri de autorizare si sa se informeze ocupantii locatiilor protejate, in conformitate cu Legea privind protectia datelor. Sistemele CCTV ar trebui folosite numai pentru a proteja proprietatea si oamenii.

In companii, camerele de supraveghere nu ar trebui sa filmeze angajatii, cu exceptia catorva cazuri specifice (manipularea bancnotelor, manipulatorii care manipuleaza bunuri valoroase etc.).

In cazul in care sediul firmei primeste publicul (magazine, birouri de primire a clientilor), facilitatile nu trebuie sa aduca atingere confidentialitatii acestor persoane (fara camere de luat vederi in toalete sau vestiare).

In astfel de locuri, pot fi filmate doar zone comune: hol de intrare, parcare subterana, camere tehnice, usi lift.

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *