Decaderea umana

Stateam si ma gandeam zilele astea cum am ajuns noi oamenii in situatia actuala destul de proasta din toate punctele de vedere.Cum am decazut de la planul initial al Lui Dumnezeu privind viata noastra.Hai sa vedem cateva aspecte atat de clare si distrugatoare pentru om.Oameni care se drogheaza,fumeaza,mai nou se consuma etnobotanice si tot ce inseamna consum distrugator impotriva trupului nostru.

Toate aceste lucruri si multe altele sunt pacate.Lui Dumnezeu nu-I place cand vede la om asa ceva.De unde a plecat toata treaba asta pai simplu datorita neascultari omului fata de Creator.Geneza 2:16

16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina;

17. dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit.”

Atat de clar sa nu mananci ca vei muri.Omul la inceput a fost creat sa traiasca pentru totdeuna fara sa cunoasca moarte sau orice lucru negativ.Omul nu a ascultat ispitit de diavol a mancat si de atunci a decazut din drepturile la care avem acces.Utati-va in jurul vostru si o sa vedeti numai pacat.Pornografie peste tot,la biserica nu se mai merge si foarte putini oameni se roaga,prea putini.

Nu vreau sa va plictisesc,am un prieten a carui sotie mai le trage cu tigara si nici macar in timpul sarcini nu a vrut sa le lase deoparte.Cand ma intalnesc cu ea ii spun sa le lase ca nu sunt bune sub nici o forma dar nu vrea sa asculte.E doar un mic exemplu de ce am fost si cum am ajuns.Singura sansa sa revenim la drepturile accordate de Dumnezeu este sa Il aceptam pe fiul Lui in viata noastra si sa fim mantuiti ca sa ajungem in imparatia Lui.

13 thoughts on “Decaderea umana

 1. Frumos articol si e scris cu suflet . Respect pentru acest lucru !
  Si da , tigara e un viciu, adica un pacat, deoarece te ispiteste si foarte greu renunti .

 2. Tigara, etnobotanice, alcool, etc sunt pacate, dar intr-un fel sunt pacate ce afecteaza doar pe cel ce le practica.
  Decaderea umana a depasit cu mult aceste aspecte oarecum minore, caci gasim: furt, talharie, viol, prostitutie, sechestrare de persoane, sclavie, dispretul fata de tot ce ne inconjoara inclusiv fata de notiunea de viata.
  Pacatul a fost cel ce a intrat ca un hot in lumea noastra, si tacit il acceptam ca parte integranta si normala a vietii. Ne obisnuim de mici cu dezastrele, cu nenorocirile, cu rautatea umana, cu pacatul, si vrem – nu vrem, intr-un fel ne molipseste putin cate putin.

 3. Cand pacatul a intrat prima data in lumea noastra prin primii nostrii parinti s-a deschis poarta plasului si nimicirii umane.
  In istoria nostra gasim atat de multe lucruri rele, atat de rele incat ajungem sa ne scarbim de stramosii nosrii, si totusi le calcam pe urme in acelasi mod. Solomon spunea ca nimic nu este nou sub Soare, si ce a fost de mult dar s-a uitat se repeta astazi. Normal ca pacatul, decaderea morala, imbraca forme cosmetizate, specifice secolului nostru.
  Esenta pacatului este neascultarea de cuvantul Lui Dumnezeu. Fie pe fata fie pe ascuns, fie ca incercam sa minimalizam gravitatea unor pacate, ele tot pacate raman, si ele vor decide viitorul nostru.
  Esenta crestinismului consta in trairea dupa voia Celui Sfant, in toate aspectele vietii noaste.

 4. Eu consider ca tigarile, alcoolul, drogurile sunt deja mici fapte pe langa ce s-a ajuns in ziua de astazi. Sunt multe alte lucruri pe care Derscanu le-a specificat in comentariile lui, mult mai grave. Toate pacate !

 5. Daca viciile sunt o modalitate de escapism psihologic, atunci credinta ce este ? Este mental o diferenta in a accepta comfortul unei substante care te face sa te simti altfel si a iti antrena mintea sa creada doctrinele religioase, pentru a te simti altfel raportat la realitate ?
  Nu cred ca una sau alta ofera un suport moral pentru a discredita oamenii din cealalta categorie, dar binenteles, cine sunt eu sa ma iau de ipocrizie.

 6. Nu suntem demni de a trăi.
  Dacă greşim măcar să mai trecem câteodată la biserică .

 7. e greu tata, dar greu greu nu asa….
  noi ne putem da cu parerea despre un drogat, dar nu-l putem intelege. numai Dumnezeu stie ce e in sufletul lui…
  nu-i condamn, nu-i incurajez… raman departe de ei, dar poate n-ar fi rau ca lumea sa nu-i mai judece asa dupa ureche…

Comments are closed.