Sport

DECIZIE ISTORICĂ luată de FIFA!

Anunţul aşteptat de toţi iubitorii fotbalului! Noua regulă care va fi introdusă începând de anul acesta.

Decizie istorică luată astăzi de FIFA. Organismul internaţional a aprobat introducerea tehnologiei “Goal-line” (tehnologie pe linia porţii), după ce mai multe decizii controversate au marcat cele mai importante competiţii din lume.

Prima competiţie care se va bucura tehnologia “Goal-line” este Campionatul Mondial al Cluburilor, care se va desfăşura în luna decembrie. În calendarul FIFA au mai fost trecute Cupa Confederaţiilor din 2013 şi Cupa Mondială din 2014. Nu este însă exclus ca din 2013 noua tehnologie să fie introdusă în toate competiţiile interne din ţările afiliate FIFA, pentru a scăpa de “golurile fantomă”.

Două sisteme au fost aprobate de IFAB, unul german şi unul britanic, Hawk-Eye şi GoalRef, iar englezii anunţă că noua tehnologie ar putea fi aplicată la începutul anului viitor.

Goal Ref şi Hawk Ey
Goal Ref şi Hawk Eye au efectuat numeroase teste, de exactitate şi rapiditate, trecute cu brio de ambele. Prima, o firmă germană, foloseşte un sistem cu mingi în care sunt încorporaţi senzori magnetici, plasaţi şi în zona porţii, iar când balonul depăşeşte linia arbitrul primeşte un mesaj de avertizare pe un “ceas”.

A doua, o companie engleză, foloseşte un sistem deja cunoscut şi aplicat cu rezultate excelente în tenis, cricket sau rugby. Şase camere poziţionate în diverse zone din jurul porţii redau cu acurateţe imaginea 3D a unui obiect (mingea) şi plasarea sa exactă în spaţiu. La fel ca şi în cazul Goal Ref, arbitrul este avertizat în decurs de câteva zecimi de secundă dacă balonul a depăşit linia porţii.

“O zi extrem de importantă pentru fotbal. Credem că este o zi uriaşă pentru fotbal. Pentru perspectivele fotbalului englez, este o zi foarte importantă, este o cauză pe care o avem în agenda noastră de ani buni”,Alex Horne, preşedintel Federaţiei Engleze de Fotbal.sursa

P.S. Sliderul este in probe inca..

2 Comments

 • MuTuLiCa

  Mi se pare o decizie foarte buna, pentru ca au fost multe momente care au ruinat caiere ale fotbalistilor din cauza ca nu se stia daca a fost sau nu gol.BV LOR pentru aceasta decizie.

  P.s : Poate esti interesat de un schimb de link-uri 🙂

  Reply
 • admin

  da sunt Ciprian

  Reply

Leave a Reply