Delegaţia României s-a intors.

Evident ca se putea si mai bine.România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.

5 thoughts on “Delegaţia României s-a intors.

  1. Si eu sunt mandra de faptul ca am avut totusi sportivi care sa participe. Am si scris un articol despre asta, dupa ce m-a suparat un istet, care spunea ca ar trebui sa le fie rusine ca nu au luat mai multe medalii.

Comments are closed.