advertoriale

Denisipari puturi – un procedeu cheie pentru utilizarea in siguranta a forajelor

Lucrarile de denisipari puturi reprezinta o etapa de lucru esentiala pentru finisarea unui foraj, dar sunt efectuate ori de cate este necesara curatarea. Chiar si atunci cand sunt efectuate corect, forajele au nevoie de verificarea si mentenanta periodica, motiv pentru care colaborarea cu o firma de incredere – pentru preturi corecte si calitatea proiectelor predate.

Descrierea, costurile si frecventa realizarii lucrarilor de densipari puturi

Procedura propriu zisa de denisipare se rezuma la extragerea particulelor mici de nisip din stratul de apa si mai apoi, la eliberarea lor in afara forajului. Totodata, particulele mai mari formeaza un filtru natural in jurul coloanei de filtrare. La final, apa extrasa este limpede si nu mai contine impuritati.

denisipare puturi

  • Cand este nevoie de efectuarea lucrarilor de denisipare?

Denisiparea este o etapa componenta a lucrarii principale de foraje puturi, insa este recomandata si atunci cand forajul este unui exploatat de multi ani, este colmatat sau innsipat. Alte cauze implica defectarea pompelor, foraje neintretinute la timp.

  • Cat de des sunt realizate lucrarile de denisipari puturi apa?

Verificarile si lucrarile de mentenanta nu trebuie realizate des, insa atunci cand pompele semnaleaza o defectiune sau apa devine tulbure sau cu impuritati este preferabil sa fie contactata o firma specializata de denisipari puturi apa.

  • Cat costa curatarea unei fantani?

Desi lucrarile de foraje si cele de denisipari puturi sunt executate conform etapelor standard de lucru, fiecare proiect va fi diferit. Pentru o lucrare de denisipare put pret corect, specialistul va estima costurile de lucru si materialele necesare doar in urma evaluarii situatiei la fata locului.

Companiile de incredere calculeaza costul lucrarii conform cerintelor de proiect si solicitarilor clientilor.

In ce consta intretinerea unui put forat, pe langa lucrarile de denisipari puturi?

Este binecunoscut faptul ca un foraj executat corect si exploatat conform recomandarilor nu va ridica niciun fel de probleme, pentru foarte multi ani, chiar decenii. Totusi, pentru siguranta utilizarii, pot fi luate cateva masuri de precautie – verificarea anuala.  Iata ce presupune aceast procedeu de verificare:

  • Calitatea apei

Extrem de importanta pentru sanatatea utilizatorilor, astfel incat acestia sa consume apa potabila, este prelevarea probelor de apa, pentru a realiza analiza fizico-chimica si bacteriologica.

  • Functionare optima

La nivel mai avansat, va fi nevoie de efecturarea masuratorilor – a nivelului static (nivelul apei atunci cand pompa nu este pusa in functiune) si cel dinamic (in momentul in care pompa functioneaza la debitul maxim). De regula, aceste masuratori sunt pastrate atunci cand sunt realizate, pentru a fi comparate la efectuarea unora noi.

Este important sa se evite colaborarea cu persoanele neautorizate pentru acest tip de lucrare, oricat de “priceput” ar fi. Doar companiile specializate au la dispozitie echipamentele necesare pentru efectuarea corecta a denisiparii. Trebuie retinut faptul ca forajele sunt sapate la adancimi diferite, asa ca este nevoie de aparatura optima pentru remediere.

denisipari puturi

De ce ar trebui sa tii cont atunci cand optezi pentru o firma de denisipari puturi?

Uneori este dificil sa alegi o anumita firma, dintre multiplele oferte puse la dispozitie online. Fiind un serviciu solicitat la perioade mai mari de timp, este posibil sa nu mai ai contactul firmei care a realizat forajul. De aceea, orienteaza-te catre firmele care au experienta, au recomandari bune, dar nu in ultimul rand, alege in functie de modul in care comunicati – detaliile de proiect, necesitatea de utilizarea, costurile.

Realizate si intretinute corect prin lucrari de denisipari puturi, decolmatari, forajele vor rezista timp indelungat, asa ca alege o companie de incredere pentru lucrari necesare in Bucuresti si Ilfov, cum este Foraje Puturi Construct:

Telefon – 0754776702 / 0721438891 / 0784338924

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro 

Site web – www.foraje-puturi-construct.ro

No Comments Found

Leave a Reply