Design interior – un interior ce te caracterizeaza

design interior

Designul interior este arta prin care, cu ajutor unor specialisti, ne putem aranja locuinta in moduri inimaginabile, facand-o casa noastra de vis. De multe ori in viata ne confruntam cu proleme legate de amenajare, cum ar fi culorile, mobilierul, luminile etc.

Designul interior nu este o meserie usoara, nu numai pentru ca este un domeniu fascinant si complex, cu multe posibilitati, dar si pentru ca nu este usor sa satisfaci nevoile clientilor. De aceea, in zilele noastre, sunt prezente siteuri specializate unde se pot gasi diferite firme pentru design interior, precum logosidesigninterior.ro .

Designul interior in “Lumea Veche”

Din timpuri stravechi, pe cand oamenii nu auzisera de foc si roata, acestia incercau sa imbunatateasca pesterile in care locuiau. Rocile pesterilor erau gri si sumbri, iar oamenii primitivi incercau sa mentina o atmosfera mai placuta in locul unde locuiau, desenand diferite “picturi” pe peretii pesterilor.

Cine  nu a auzit de splendoarea Egiptului? De mii de ani acest popor antic acorda o atentie deosebita designului interior, arhitectura egipsteana impresionand chiar si in zilele noastre. Sa fim sinceri, cel putin o data in viata ne-am gandit ce frumos ar fi sa vizitam piramidele egiptene, sa admiram picturile si sculpturile interioare, sa descifram hieroglife si sa admiram arhitectura. Grecii au ridicat aceasta profesie la nivel de arta, cultura lor reprezentand inceputul unei noi ere in lumea acestei arte. Nu orice om isi permitea luxul de a chema un specialist sa ii aranjeze locuinta. Pana si maretii romani au asimilat cunostiinte din popoarele elene, fiind fascinati de posibilitatile oferite de aceasta disciplina.

Greselile intalnite in designul interior

                Cea mai comuna greseala este aceea de a alege o imagine care ne place si ne atrage, dar care nu respecta dimensiunile locuintei noastre. Multi dintre noi nu realizeaza ca unele imagini sunt facute la unele case cu geamuri mari, cu un anumit peisaj si luminozitate. Designul interior trebuie facut special pentru locuinta ta.

A doua greseala este faptul ca unii oameni cumpara obiectele de decor inainte sa fi facut anumite planuri sau sa se gandeasca la cum ar arata acele obiecte in camera lor. Mai mult decat atat, unele persoane tind sa supraaglomereze camerele, lucru care nu este ok.

Dar, cum sustin unele persoane, cea mai mare greseala a designului interior este simplitatea.

Designul interior profesionist

In zilele noastre sunt atat de multe idei incat nu stim ce sa alegem. Insa, cum am precizat anterior, necunoscatorii fac adesea multe greseli. De aceea, este de preferat sa apelem la designeri interiori profesionisti.  Designul poat fi impartiti in 2 categorii : rezidential (interiorul locuintelor) si non-rezidential ( cladiri publice,  hoteluri, biserici etc. ).  Deobicei , acestia se specializeaza pe anumite zone.

Designerii profesionisti lucreaza deobicei pe un desen al locuintei in miniatura, pentru a isi forma anumite viziuni asupra spatiului si a cum ar trebui el sa arate, dar fara a modifica structura locului. Acestia preagatesc un asamblu placut folosindu-se de toate mijloacele pe care le au la indemana (lumina, culori etc.), urmand sa finalizeze proiectul cu ajutorul clientilor.

Design interior prin www.logosidesigninterior.ro : creeaza-ti locuinta de vis!