Personale

Legarea şi ridicarea sarcinilor

Accesoriile pentru legarea şi ridicarea sarcinilor se împart în 3 mari grupe de bază:

 cabluri de otel

 lanţuri

 chingi şi frânghii din fibră de poliester.

Toate cele trei grupe de accesorii de ridicare au avantajele şi dezavantajele lor, ţinând cont de acestea se poate alege cea mai optima varianta pe elcar.ro care vine in ajutorul dvs. prin cabluri de ridicare.

Frânghiile şi chingile din fibră de poliester au următoarele caracteristici pozitive:

 nu deteriorează suprafeţele cu care vin în contact

 uşurinţă în manevrare

 greutate proprie redusă

 elimină riscul de accidente prin tăiere sau înţepare

 pot fi utilizate în medii acide sau bazice

 braţele dispozitivelor realizate din acestea pot fi înlocuite separat

 braţele dispozitivelor realizate din acestea sunt solicitate uniform datorită alungirii sub sarcină

 nu se corodează

Principiile de bază al încărcării vehiculelor.

Caracteristicile încărcăturilor determină tipul şi platforma vehiculului care va efectua transportul. Viteza de deplasare se va alege în funcţie de trafic, carosabil, încărcătură şi caracteristicile vehiculului. Încărcătura se va aşeza astfel încât centrul de greutate al acesteia să se plaseze pe axul longitudinal al autovehiculului. Centrul de greutate al încărcăturii trebuie să fie cât mai aproape de sol.

Greutatea încărcăturii trebuie să fie mai mică decât greutatea totală admisibilă a vehiculului, precum şi, ţinând cont de amplasarea încarcaturii, de greutatea maximă admisibilă pe axa vehiculului. Greutatea se amplasează în aşa fel, încât ţinând cont de posibilitatea descărcării în mai multe etape, sarcina să rămână uniform distribuită între osii. Se va evita amplasarea încărcăturii în felul în care greutatea acesteia să se concentreze într-un punct.

EVITATREA DETERIORĂRII ÎNCĂRCĂTURII.

Încărcătura trebuie să fie aşezată în aşa fel încât în condiţii normale de mers acesta să nu alunece sau să nu se răstoarne în nici o împrejurare. În condiţii normale de mers se înţelege şi frânarea bruscă sau denivelările drumului.

DIN ACESTE MOTIVE SE IMPUNE ASIGURAREA ŞI FIXAREA ÎNCĂRCĂTURII!

Asigurarea se poate efectua în două feluri. Stabilirea modului de asigurare este foarte important pentru a decide care dintre parametrii chingii de ancoraj trebuie luat în considerare.

1. ASIGURARE PRIN FIXARE. Peste încărcătură, tensionat. Prin tensionarea chingii practic se măreşte forţa de frecare datorată presării încărcăturii de suprafaţa de sprijin. În acest caz este important forţa de tensionare a chingii, nu şi rezistenţa la rupere.

2. ASIGURARE PRIN ANCORARE Folosind de punctele de ancorare disponibile pe încărcătură, acesta va fi legat de punctele de ancorare fixe de pe platforma vehiculului. În acest caz rezistenţa la rupere a chingii este determinant, nu forţa de tensionare, deoarece alunecarea încărcăturii este împiedicat de rezistenţa chingii..

No Comments Found

Leave a Reply