Incaltaminte de calitate

Clientela feminina a fost si ramane una dintre cele mai fidele si mai profitabile din intreaga industrie de retail. In ciuda concurentei dure, pe piata exista inca loc pentru un magazin de incaltaminte pentru femei, o unitate care va comercializa pantofi realizati de designeri romani si straini. Forma spatiala cea mai complexa indispensabilã în fabricarea încãltãmintei este calapodul. Cei mai experimentati producãtori ai produselor de încãltãminte afirmã despre calapod cã este „sufletul” încãltãmintei. Fãrã calapod nu ar exista încãltãminte, nu ar exista industria încãltãmintei, nu ar exista o modã a încãltãmintei. Procesul de definire a formei geometrice a unui calapod este complex. Specialistii în proiectarea computerizatã a formelor spatiale afirmã cã proiectarea unui calapod cu ajutorul calculatorului cuprinde cele mai avansate tehnici de proiectare: de la definirea geometriei formei spaþiale a calapodului pânã la obþinerea formei numerice finale a acestuia, pentru realizãri de prototipuri cu masini cu control numeric (CNC) asemenea proiectãrii computerizate utilizate curent în industriile de aeronauticã si constructoare de automobile, precum si într-o serie de aplicatii care necesitã prelucrare în coordonate spatiale a unor forme tridimensionale.

Numere de mãrimi la încãltãminte.

Mãrimea pantofului este o indicatie alfanumericã a mãrimii potrivite pentru pantoful unei persoane. În general constã într-un numãr ce indicã lungimea, deoarece producãtorii de încãltãminte preferã sã realizeze produse la o lãtime standard, din considerente economice. Aceste sisteme diferã între ele în functie de ceea ce mãsoarã, de unitatea de mãsurã pe care o folosesc si de locul unde este consideratã mãrimea 0 (sau mãrimea 1).

 Sisteme de mãsurã.

Existã mai multe sisteme folosite în lume. Suedia si majoritatea Europei, cu exceptia Irlandei si Regatului Unit, folosesc un sistem numit Sistem Francez. În Suedia, mãrimea 38 la femei si mãrimea 43 la bãrbati sunt cele mai întâlnite. Scala începe de la zero si continuã cu intervale de lungime de 6,66 mm pe fiecare numãr de mãrime. Sistemul Francez mai este cunoscut si sub numele de Sistemul Continental. Diferenta dintre fiecare sistem este modalitatea de mãsurare a calapodului. Mãrimile englezesti si americane sunt si ele folosite în Suedia, în special pentru încãltãmintea tip sport.

Conform publicatiei Ziarul financiar, piata retailului de incaltaminte se ridica la circa 650 de milioane de euro anual, cei mai mari jucatori fiind retailerii romani, cu o cifra de afaceri cumulata de 100-110 milioane de euro anual. Clientela este reprezentata de femei, cu varste intre 15 si 55 de ani, cu venituri medii si mari, interesate de moda si consumatoare de entertainment.

 

Incaltaminte barbati – ECCO

În 2010, când Leonardo a intrat în insolvență, i-au fost șterse 80% din datorii prin planul de reorganizare. Din ce şi-a asumat să achite nu a reușit să plătească nici jumătate, aşa că Unicredit, RBS și câteva mall-uri şi producători de pantofi de la care se împrumutase i-au cerut falimentul.

Zilele bune ale celor de la Leonardo s-au sfârșit în criză, dar „o mână de ajutor” le-au dat-o și cei de la Deichmann, care le-au mâncat rapid cota de piață.

Blugii rupţi sau pătaţi sunt la modă de ceva vreme, însă zilele trecute a apărut pe piaţă şi perechea de pantofi de alergat gata murdară de noroi.