Despre generatoare -Importanta generatoarelor si cum sa le alegem

Generatorul electric este o masinarie ce poate fi cumparata intr-o varietate de marimi si forme, iar principalul atribut al unui generator este acela de a transforma energia mecanica in energie electrica. Electricitatea este transformata in energie mecanica cu ajutorul unor stimuli electromotori. Un generator de curent nu este o chizitie in tocmai ieftina, insa este cu adevarat o achizitie menita sa iti serveasca pe termen lung, motiv pentru care trebuie facuta cu cap. Pe piata ne sunt expuse atat generatoare scumpe cat si genearatoare ieftine, produce pe care le poti cumpara fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea.

    Specificul unui generator electric

Generatoarele de curent electric sunt compuse dintr-un motor simplu, un sistem de alimentare, un altul sisteme de racire si evacuare, un alternator, un incarcator de baterie,  regulator de tensiune, panoul de control si un cadru. Motorul este nucleul tuturor generatoarelor si confera energia mecanica de intrare necesara pentru generarea de energie electrica.

       Inchirierea unui generator

Pentru a inchiria un generator de curent electric, este imperios necesar sa avem in vedere  tensiunea de care  vom avea nevoie ca generatorul sa ne-o furnizeze. Generatoarele de curent electric pentru uz casnic sunt impartite in functie de tensiunea pe care o emana, in doua categorii: Generatoare de Curent electric de 230 volti si generatoare de curent electric de 230volti / 400 volti.

         Grupuri electrogene

Acest tip de grupuri reprezinta o sursa alternativa de energie electrica pentru locurile in care racordarea la reteaua publica este dificila sau prea costisitoare (Grupuri Electrogene Manuale). Grupurile electrogene au capacitatea de a suplini reteaua de forta, atunci cand aceasta nu isi mai pastreaza parametrii normali de functionare.

       Service generator electric

Desi ar putea parea ca fiind detalii insignifiante, atat garantia cat si serviciile ce ne sunt oferite dupa cumpararea unui generator sunt extrem de importante pentru atunci cand ne vom vedea in ipostaza de a vrea sa achizitionam astfel de produs. Este de recomandat sa verificam daca modelul de generator electric pe care il dorim vine cu o garantie extinsa si cu un pachet de intretinere si mentenanta..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *