Personale

Download – Top 5 tool-uri pentru capturi de ecran

Multi cred ca tasta Print Screen este echivalenta cu captura de ecran, insa pentru cei care vor mai multe optiuni exista numeroase tool-uri speciale. Aplicatiile gratuite pentru Windows ofera si optiuni de editare avansate, pentru a putea captura si optimiza cat mai bine imaginile dorite. Iata un top 5 cele mai bune tool-uri pentru capturi de ecran (Windows), potrivit AddictiveTips.

1. Greenshot

Tool open source, Greenshot permite utilizatorului realizarea de capturi cu tot ecranul, cu fereastra activa sau cu anumite zone ale ecranului.

Conectat automat la butonul Print Screen, Greenshot permite editarea rapida a capturilor de ecran si permite si mutarea sau eliminarea cursorului de mouse. Pe imagine pot fi adaugate comentarii text cu usurinta, insa captura de ecran completa nu este intotdeauna perfecta in zona marginilor.

Descarcati Greenshot pentru Windows

2. Shotty

Optimizat pentru stilul transparent al Windows 7, Shotty poate asigura capturi de ecran de calitate ridicata ce includ si umbrele ferestrelor. Aplicatia poate captura si ferestrele din fundal, fara sa fie nevoie sa fie activate si aduse in zona de lucru.

Tool-ul pentru capturi de ecran include si optiuni de upload direct pe site-uri de image hosting, insa compresia PNG produce fisiere cu dimensiune foarte mari, motiv pentru care poate fi necesar un alt program de editare extern daca scopul este obtinerea unor fisiere mici.

Descarcati Shotty pentru Windows

3. Live Capture

Cu 12 moduri de diferite de captura de ecran, Live Capture este o aplicatia foarte flexibil, care permite si desemnarea unui hotkey pentru fiecare mod.

Include unelte utile, de la Magnifier si Color Palette pana la posibilitatea de a crea fisiere GIF animate. Aplicatia nu include insa si optiuni de editare, motiv pentru care poate fi necesara folosirea unui programe extern, ca MS Paint.

Descarcati Live Capture pentru Windows

4. Snappy

Cel mai mare avantaj al Snappy este functia “Event Capture”, care permite setarea unui timer pentru capturile de ecran. Capturile de imagini nu sunt salvate pe loc si pot fi exportate in numar mare intr-un singur fisier PDF.

Snappy permite modificarea imaginii cu optiuni de luminozitate, contrast si culoare, dar si adaugarea de linii sau cadre. Aplicatia include si o optiune de trimitere directa pe email a imaginilor capturate, insa nu poate captura efectele Aero-Glass si umbrele ferestrelor din Windows 7.

Descarcati Snappy pentru Windows

5. Screenshot Captor

Unul dintre cele mai complete tool-uri de capturi de ecran, Screenshot Captor permite editarea si adaugarea de efecte imaginilor, inclusiv adaugarea de obiecte si setari speciale pre-captura si post-captura. Dezavantajul fata de alte aplicatii de acest tip poate fi insa configurarea programului imediat dupa instalare. Numarul mare de optiuni poate crea confuzie pentru incepatori.

In afara de functionalitatea completa pentru capturile unui ecran, Screenshot Captor permite si realizarea de capturi pe display-uri multiple conectate in acelasi timp la PC.

Descarcati Screenshot Captor pentru Windows

sursa .

2 Comments

  • Bogdan

    nu-i mai bun ubuntu care are preinstalat asa ceva?

    Reply
  • Cazare

    Nici nu stii cat m-am chinuit sa gasesc un astfel de program pentru screen capture. Na, ce am gasit acu. Mercic.

    Reply

Leave a Reply