Personale

Dupa facultate…

Te chinui sa faci o facultate dupa ce in prealabil ai facut liceul si scoala generala,te zbati dai din coate examene si cand ajungi sa termini facultatea ai o diploma de absolvire si ce faci?Premiera nedorita: avem are cel mai mare numar de someri cu facultate din ultimii 20 de ani.Fie ca trec prin scoala precum gasca prin apa, fie ca nu pot invinge prejudecatile angajatorilor, 50 la suta dintre tineri ajung sa traiasca din banii parintilor si dupa absolvire. Culmea este ca doar unul din 6 este hotarat sa-si incerce sansa in strainatate.Cand ai doar liceul, viitorul ti se inchide in nas. 90 la suta dintre absolventi recunosc ca nici nu mai spera la o slujba. Trist este si ca, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei, trei sferturi nu stiu sa citeasca si sa scrie corect..

5 Comments

 • daniel rus

  multi au impresia ca daca au o bucata de hartie igienica pe care scrie “Universitatea X” si numele lor, sunt cei mai cei si toata lumea va dori sa-i puna in functii de directori. nu e chiar asa. un an jumate am bagat munca de santier cot la cot cu sapatorii si electricienii, chiar daca eram si in acte si in diplome inginer. dupa un an jumate de munca din asta, am ajuns sa prestez si eu de la un birou, int-o camera incalzita, fara sa ma ploua, sa ma ninga sau sa imi bata soarele in cap

  Reply
 • adriank

  bineinteles ca doar 1/6 decid sa plece dincolo. In primul rand poti sa ai 30 de facultati si 40 de masterate in Romania, dincolo nu inseamna absolut nimic, iar apoi este frica patologica de schimbare, tre sa ai foarte mult nerv si curaj sa pleci in necunoscut , printre straini. Dar cum spun si o gramada de zicale, norocul este cu cei curajosi.

  Reply
 • alexibad

  Hai cu un pic de vointa, in Noua Zeelanda, Canada si Anglia mai e loc 😉

  Reply
 • Alexandra

  Degeaba ai diploma daca tu nu esti in stare sa prestezi… ceea ce scrie in diploma. Poti sa ai un job bun si daca nu ai diploma, dar NUMAI DACA esti super-bun la practica.

  Reply
 • val33ntyn

  nu cred ca o sa fac vreo facultate ,ma gandesc sa o tai afara dupa liceu

  Reply

Leave a Reply