Personale

Egoismul

Una din caracteristicile vremurilor din urma enuntate in Cuvantul lui Dumnezeu este egoismul sau iubirea de sine.Acest pacat il face pe om sa nu tina cont de altul,sa nu-i pese de nevoile altuia,ba chiar este gata sa-l doboare,sa-l calce in picioare,ca sa-i mearga lui bine.Azi traim aceste vremuri de mult profetite.Fiecare urmareste doar castigul lui.Pentru aceasta este gata sa minta sa insele pe altul,sa fure,sa sape pe altul ca sa-i ia locul,sa critice pe toti ca sa sa se ridice pe sine insusi,sa-si vanda prietenii,fratii pentru un pumn de arginti.

Din cauza egoismului este atata suferinta in familii.Sotul i-si cauta propriile sale cai,chiar daca sotia sufera,iar copii duc lipsa.Divorturile sunt in cea mai mare pricinuite de egoism.Un egoism grosolan stapaneste lumea care ne inconjoara.Egoismul duce la neintelegeri,la certuri,la razboiaie.Omul devine hraparet,ca o fiara ce sfasie totul pentru sine.Planurile si gandurile oamenilor au ajuns cu totul pervertite de egoism,oamenii nu doresc sa asculte chemarea la viata a Mantuitorului.Singura cale de scapare de acest pacat este pocainta si credinta..

2 Comments

 • stiLizer

  Ai dreptate, dar vezi tu, Dumnezeu a zis asta pentru că este în natura noastră.

  Reply
 • Derscanu

  Si acum 100 de ani era la fel, si acum 200, si acum 300, si acum 1000, si 2000, si 3000, si tot asa. Chestiile astea nu sunt de specifice doar secolului nostru, noi doar le-am ambalat mai frumos, mai ‘uman’.
  Problema secolului nostru nu consta in faptul ca suntem egoisti, ci in faptul ca facem din egoism o virtute, ca am ajuns sa spunem binelui rau si raului bine, asta e buba, buba ce pregateste terenul spre haos.

  Reply

Leave a Reply