FANTASTICA poveste a pustilor care si-au construit teren plutitor

Fotbal. Cel mai popular sport de pe planeta. E atat de simplu incat aproape toata lumea in practica. In fata blocului, pe strada, in curtea scolii sau pe „sintetic”, oameni din intreaga lume lovesc mingea cu putere si incearca sa-i imite pe idolii pe care ii privesc la televizor. Aproape toata lumea.

Pentru pustii dintr-un sat thailandez, jocul lui Maradona si Pele era imposibil de practicat. Situat pe direct pe apa siintre munti, copiii din satul de pescari Koh Panyee priveau cu lacrimi la TV si isi imaginau cum ar fi daca ar putea si ei candva sa isi imite idolii pe un teren adevarat. Din cauza asezarii geografice, era imposibil pentru locuitorii satului plutitor sa construiasca un teren, oricat de mic.

SI-AU CONSTRUIT TEREN PLUTITOR!

Dar asta s-a intamplat pana in 1986, cand mai multi pusti au decis sa ia masuri si sa isi transforme visul in realitate dupa ce au urmarit Cupa Mondiala din 1986, in care Maradona a stralucit. Ei au construit un teren plutitor peste apa din resturi de lemne, barci vechi si plase de pescuit!

De acolo a inceput istoria adevarata, una ce continua si in zilele noastre. Pasiunea pustilor a fost completata de talent, pe care nu il descopereau niciodata daca nu aveau unde sa se antreneze. Terenul era mic iar cuiele ieseau din scanduri, dar asta nu i-a oprit sa se antreneze in fiecare zi dupa scoala sau treburile casei. Mingea cadea tot timpul in apa, dar asta nu ii oprea. Localnicii inotau la fel de bine precum pescuiau! Tinerii thailandezi au descoperit un talent deosebit si au invatat sa se descurce de minune pe spatiile inguste din cauza terenului mic si chiar si suprafata alunecoasa a contribuit la un antrenament deosebit pentru echilibru.

CEA MAI BUNA ACADEMIE DE JUNIORI!

Echipa satului a prins curaj si s-a inscris intr-un tuneu pe tarm. Acolo au ajuns pana semifinale inca de la prima participare! Au ratat finala din cauza unui singur gol, dar nu s-au descurajat. Satenii au decis sa construiasca un teren profesionist pentru ca au realizat ce potential imens au copiii lor iar astfel s-a nascut una din cele mai tari echipe de juniori din Sudul Thailandei si chiar din Asia! Academia Panyee FC a fost campioana Thailandei la juniori de fiecare data in perioada 2004-2010! sursa

7 thoughts on “FANTASTICA poveste a pustilor care si-au construit teren plutitor

  1. Fabulos clip, cand exista pasiune si dorinta, nu exista limite, poti face orice iti pui in minte, poti depasi orice obstacol. 🙂

Comments are closed.