Ferestre moderne

Odata cu alegerea unor ferestre de clasa superioara este recomandat sa fie acordata o atentie suplimentara intretinerii profilelor PVC pentru cresterea duratei de timp a utilizarii acestora.Suprafetele perfect netede sunt rezistente la praf, intemperii sau poluare, pastrandu-si in timp culoarea. 

Holzer Tehnic are o tâmplăria din lemn este considerată cea mai elegantă, sănătoasă și estetică alegere. Variantele de îngrijire sunt următoarele: urmele de degete se înlătură cu ajutorul unor bucăți de cartof crud, prin frecare ușoară praful se înlătură folosind spray special sau o cârpă înmuiată în apă călduță și săpun. După, se lustruiește cu bumbac uscat mizeria dispare dacă ștergi suprafața de lemn cu o cârpă îmbibată în esență de terebentină vopseaua uzată de pe cadrele ferestrelor din lemn se repară prin înlăturarea ei pe porțiunea afectată și revopsire procesul de întreținere se va repeta la fiecare 2-3 luni pentru ferestre, în funcție de expunerea la factorii de mediu.

Tâmplăria din PVC necesită întreținerea cadrelor și curățarea garniturilor de cauciuc. Suprafața profilelor se va șterge cu o lavetă moale pe care s-a aplicat soluție specială sau cu o lavetă îmbibată în apă caldă cu detergent. Evită substanțe care conțin clor, acetonă, benzină sau produse abrazive.Pentru conservarea calității de etanșare și elasticitate a garniturilor de cauciuc, acestea se vor unge anual cu substanțe pe bază de silicon.Tâmplăria din aluminiu este mai simplu de îngrijit. Ferestrele se vor șterge cu o cârpă înmuiată în apă și săpun. Ca și în cazul cadrelor din PVC, nu sunt indicate soluțiile pe bază de acetonă, clor sau părțile abrazive ale materialelor.

Este recomandat ca cel puțin o dată pe an garniturile de închidere să fie unse cu un ulei special, iar garniturile de cauciuc să fie unse cu substanţe pe bază de silicon.De asemenea, fantele de drenaj aflate în tocul ferestrei nu trebuie acoperite. Acestea se verifică și se curăță periodic, prin aspirarea impurităților.

Spre deosebire de ușile interioare, tâmplăria ferestrelor necesită o îngrijire mai atentă și realizată cu o frecvență mai mare, datorită condițiilor exterioare la care este supusă. Neglijarea ei va duce automat la scăderea calității produselor.