Personale

Frizerita mea

    Nu ştiu cum sunt alţii dar mie nu-mi convine deloc, să-mi schimb doctorul stomatolog şi frizerul. De fapt nu-mi plac schimbările în general, dar cele două sunt importante în viaţa mea. Este normal ca cei doi să fie compatibili cu mine şi totul să decurgă fără durere.
    Pentru mine este supărător să merg la frizer. Nu-mi place să mă tund dar şi această etapă, activă din viaţă, încă mai este necesară. Când eram la tuns, mă bucuram când auzeam sunetul masinii de tuns  pe ceafă, ştiind că operaţia era la sfârşit! Aşteptam să mă gâdile cu pămătuful şi să mă ridic fericit de pe scaun, ca după o adevărată tortură.
    Când eram mai tânăr, aveam un frizer care mereu mă compătimea pentru că părul începea să-şi părăseasca casa de pe capul meu, fapt care mă indigna… atât vorbele cât şi faptele în sine.
     Deja mă vedeam singur şi părăsit, undeva departe, ascuns de lume… Pentru a nu ajunge în această ipostază, m-am căsătorit… Măcar mai aveam ceva păr! Dar culmea, în următorii ani de după întemeierea familiei, firele de păr au rămas, în număr constant pe capul meu. Probabil pentru că mi-am schimbat frizerul cu o frizeriţă… adică cu soţia mea!
     Nici acum nu-mi place să mă tund dar, de când am achiziţionat masina de tuns Moser Primat 1230 Titan  totul a devenit plăcere. Nu mai simt cum „ceva” mă trage de păr, ca la şcoală când eram neascultător.
Displaying
    Soţia mea mă tunde profesionist, folosind ambele grătare. Primul dintre ele, cel de nouă mm. îşi face treaba pe crestetul capului iar cel de trei mm. acţionează în zona de lângă urechi (probabil ca să aud mai bine).
    Acest produs mi-a plăcut datorită uşurinţei de manevrare şi a greutăţii nesesizabile de doar 620 de grame. Cablul aparatului de tuns are o lungime de trei metri, putând astfel să stau în faţa oglinzii, dând mici indicaţii, totuşi până la limita enervării frizeriţei, pentru a nu face o greşeală… nedorită.
    După fiecare operaţiune de tuns, cuţitele sunt curăţate cu o periuţă. Din acest motiv, acestea nu se tocesc, fiind uniforme şi nici nu se distrug. Datorită acestei perfecţiuni a cuţitului, acesta nu ciupeşte în timpul folosirii. La prima întrebuinţare, lamele au fost şterse cu uleiul din trusa aferentă acestui produs, a maşinii de tuns.
    Maşina de tuns are şi înălţătoare care care permit o utilizare adecvată a acestui produs, indiferent de mintea care trece prin cap, în acel moment….
    Soţia mea a găsit acel produs, interesant, la firma de unde-şi achiziţiona produsele de epilat.
     Nu mai am timp, că soţia mea, deja mă invită pe scaunul de la baie, pentru a mă aranja, că imediat se apropie sărbătorile şi trebuie să arăt ca un „dandy”, că doar eu sunt imaginea ei în societate, nu-i aşa?

.

No Comments Found

Leave a Reply