Generalitati despre panouri radiante in infrarosu

panouri radiante infrarosu

La fel cum razele soarelui calatoresc distante mari prin spatiul rece pentru a incalzi lumea in care traim, sistemele de panouri radiante in infrarosu elibereaza caldura in mediul nostru.  Sistemele traditionale de incalzire nu pot concura cu sistemele de panouri radiante in infrarosu din punct de vedere al economiilor realizate si sunt mult mai ineficiente, arzand mari cantitati de combustibili fosili doar pentru a incalzi aerul din camera. Acesta se ridica deasupra noastra si se duce in pod, de und este eliberat in atmosfera prin usi si ferestre.

Principiul de functionare al panourilor radiante in infrarosu

Sistemele de panouri radiante in infrarosu copiaza modul in care soarele incalzeste mediul inconjurator. Folosind unde electromagnetice care sunt inofensive, sanatoase si foarte economice, sistemele de panouri radiante in infrarosu ne aduc in mod curat si constant o caldura controlabila la un cost foarte convenabil in comparatie cu sistemele de incalzire bazate pe combustibilii fosili. Undele electromagnetice determina celulele sa oscileze si sa elibereze energie in mediul care urmeaza sa fie incalzit. Acest efect ne face sa simtim caldura. Nu exista metoda mai curata si mai economicoasa de obtinere a caldurii decat cea bazata pe panouri radiante in infrarosu.

Beneficiile aduse de panourile radiante in infrarosu

Aceste panouri radiante in infrarosu ofera foarte multe beneficii. Atunci cand achizitionati astfel de produse, siguranta este principala preocupare. Temperatura nucleului acestor panouri radiante in infrarosu nu ajunge niciodata mai sus de cea a unui sistem de incalzire conventional. Acest lucru inseamna ca oamenii si animalele pot atinge suprafata unui astfel de obiect fara sa se arda.

De asemenea, nimeni nu vrea sa se incarce cu o mentenanta greoaie. Datorita faptului ca sistemele de panouri radiante in infrarosu nu au parti detasabile, mentenanta este aproape inexistenta. Nu sunt motoare care se uzeaza sau filtre de inlocuit si nici nu exista vase pentru incalzirea apei care trebuiesc intretinute.

Aceste panouri radiante in infrarosu ajung la temperatura optima de incalzire dupa numai 30 de secunde. Atunci cand doriti sa rezolvati problema climatizarii in spatii mai sensibile la zgomot cum sunt dormitoarele, gasirea unui aparat care sa fie silentios este foarte importanta. Nu exista parti mobile sau elici si de aceea, caldura este eliberata silentios.

Instalarea panourilor radiante in infrarosu

Instalarea sistemelor de panouri radiante in infrarosu este simpla si necesita doar alimentare cu energie electrica. De aceea, montarea se face foarte usor si nu exista deranjul asociat cu instalarea altor sisteme de incalzire.

Sistemele de panouri radiante in infrarosu pot fi prinse fie pe pereti, fie pe tavan. Datorita constructiei lor foarte usoara din fibra de carbon cu un cadru mic de aluminiu, ele se adapteaza oricarui mediu si pot fi mutate si realocate cu usurinta. Unitatile se pot alimenta de la prize si pot fi montate in console pe pereti sau pe tavan. In principiu, montarea lor este mai usoara decat cea a unui televizor. In concluzie, nu vor exista tevi, bazine de fierbere a apei, constructii suplimentare, praf si alte elemente asociate cu sistemele traditionale de incalzire, totul facandu-se foarte curat.Mai multe detalii veiz pe site-ul : www.Prismainfo.ro