Gradinita ideala pentru copiii din sectorul 1

Baietelul nostru a crescut si trebuie sa se initieze pentru scoala si viata. Astazi avem consiliu de familie pentru a-i alege gradinita ideala:
-N-as suporta sa-mi urecheze cineva nepotul, spune mama mea. Are 4 ani, dar nu l-a bruscat nimeni fizic, dupa cum nici eu nu v-am aplicat pedepse corporale voua. Consider ca micutilor trebuie sa li se explice cu rabdare unde gresesc, cand acest lucru se intampla.

-Oricat de mult ati plati, sa-i alegeti gradinita particulara sector 1 fiindca le pune la dispozitie personal calificat cu multa rabdare si tact pedagogic, dar si hrana sanatoasa, insista soacra mea. Sa se lucreze cu grupe mici de copii ca educatoarea sa se poata ocupa de fiecare si este timpul sa aiba in program si cursuri intensive de limbi straine, spune ea care a fost educatoare, dar desi il iubeste pe micut, se considera depasita de situatie pentru a se ocupa de el.

Evident ca aici suntem toti de acord: trebuie sa fie una dintre cele mai bune gradinite particulare de sector! Nu suport sa-l vad plangand cand il duc dimineata si sa nu mai fiu buna de nimic toata ziua, sa ma topesc de mila lui. Nu mi-ar placea sa-l las cu o bona careia sa nu-i pese ca rontaie chipsuri si dulciuri toata ziua si sa nu-l invete nimic. Soacra mea vine repede cu un ziar care are pe prima pagina poza unui bebelus care a fost muscat la cresa. Este infiorator! Nu as suporta sa stiu ca este maltratat sau nedreptatit fiindca si eu am fost mult timp terorizata de intiparirea in minte a amenintatorului: “Fetito!” rostit de anumite cadre didactice cu intonatie de cosmar, desi am fost printre cei mai cuminti copii.

Doresc un mediu curat fizic si moral pentru copilul nostru, fara amenintari si etichetari, fara injurii si exemple negative! Personalul ideal in viziunea mea este cel care isi lasa acasa nervii si frustrarile si nu isi varsa neimplinirile peste niste copii neajutorati. Si chiar daca nu pleaca la Londra acum, vrea ca baietelul meu sa stie sa colinde in engleza, sa recite poezii si sa comunice cu turistii straini pe care-i intalneste in acest cod lingvistic.

Conceptul educational TEDDYBAR aduce urmatoarele beneficii in educatia copilului:
-il invata sa-si valorifice potentialul creativ si sa lupte pentru impunerea ideilor sale constructive. Orice demers didactic din institutie porneste de la teoria inteligentelor multiple.
-conduce copilul pas cu pas la cunoasterea universului prin interogarea persoanelor adulte, dar si la filtrarea informatiei. Micutii sunt incurajati sa puna intrebari la care primesc raspunsuri compatibile cu puterea lor de intelegere.

-colectivele bune, adevarate sunt asimilate familiei. Viitorul cetatean este astfel desprins sa se integreze rapid in colectivitate si sa se straduiasca pentru ca acesta sa functioneze perfect. O gradinita buna ii initiaza perfect pe copii sa socializeze pentru o buna supravietuire, adica sa aplice practic unul dintre principiile de baza ale socializarii.

Analizand oferta, oricat de multe dispute ar exista in familia noastra estinsa, in ceea ce priveste alegearea celei mai bune gradinite pentru cel mic am picat de acord de la inceput. Astazi suntem fericiti ca in gradinita aleasa de noi binele copilului si principiile sanatoase ale educatiei primeaza!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *