Comunicate de presa

Hidroizolarea teraselor blocurilor – de ce este indicat sa recurgem la asta? Avantajele unei hidroizolatii de calitate

Lucrarile de hidroizolatii se realizeaza pentru a proteja suprafete ca subsolurile, terasele sau acoperisurile de apa si umiditate. Apa si umiditatea pot avea consecinte nefaste asupra cladirilor, peretilor, tevilor si a fundatiilor. Pentru o durata de viata cat mai indelungata, proprietarii de locuinte au inceput sa apeleze tot mai des la sisteme de hidroizolatii terase blocuri .

Terasele, spre deosebire de balcoane, sunt o parte integranta a cladirilor, in timp ce balcoanele reprezinta o adaugire a corpului unei constructii. Terasele blocurilor au aparut intre primul si al doilea razboi Mondial, vremuri in care s-a cautat modernizarea in arhitectura si constructii. Aceste terase pot fi folosite uneori ca solare sau ca spatiu de socializare, fiind transformate in restaurante, gradini sau cafenele. De ce este importanta lucrarea de hidroizolatie pentru terasele blocurilor?

Ce materiale sunt necesare pentru o lucrare de hidroizolatie?

Pentru a preveni indundatiile, pentru a proteja suprafetele de ploaie, lapovita sau ninsoare, a preveni mucegaiul si ciupercile sau deformarile peretilor, colturilor si marginilor acestora avem nevoie sa protejam terasele de apa in cantitati extreme si de umiditate. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care avem nevoie sa izolam terasele si acoperisurile blocurilor.

Materialul principal care este necesar pentru o lucrare de hidroizolatie a terasei este membrana bituminoasa. Membranele bituminoase sunt materiale pe bază de bitum, modificat aditivat cu elastomeri și plastomeri, dotate cu armătură din fibră de sticlă sau polyester. Acestea sunt fabricate cu diverse finisaje: TNT, nisip, folie de aluminiu etc. Montajul acestei membrane se face cu ajutorul tehnologiei de lipit cu flacara sau prin tehnologia cu mastic la rece.

Se mai poate realiza hidroizolatia cu pietris de dimensiuni diverse, care permite scurgerea eficienta a apei.

Terasa circulabila sau terasa necirculabila?

Terasele circulabile sunt acelea pe care se pot realiza spatii pietonale, iar hidroizolatia este acoperita cu straturi de pardoseala. Acest tip de acoperis poate servi ca spatiu de recreere.

Terasele necirculabile sunt cele ce nu pot fi folosite ca spatiu pietonal si unde lucrarea de hidrolizatie nu este acoperita.

Cum se realizeaza lucrarea?

Sunt aplicate (de preferat de catre o echipa de profesionisti) straturile de materiale necesare ce au scopul de a izola termic si de a hidroizola formand bariere impotriva vaporilor si straturi de difuziune, decompresiune și compensare. Hidroizolartia poate fi plasata deasupra sau dedesubtul termoizolatiei.

Ce echipamente sunt necesare?

Sunt necesare urmatoarele echipamente: arzator cu furtun, o butelie cu gaz butan sau propan, unelte menite sa ajute la croirea membrane bituminoase mentionata mai sus, unelte pentru presare si echipament de protectie, manusi, incaltaminte adecvata si/sau ochelari de protectie.

Este indispensabil sa existe un stingator de incediu pentru a fi folosit in cazul oricarui tip de accident ce poate aparea. Este important ca temperatura mediului inconjurator sa fie mai mca de 35 de grade Celsius dar nu sub 5 grade Celsius la momentul montarii materialelor, pentru ca lucrarea sa fie una de succes.

Unde putem gasi indrumare pentru realizarea lucrarilor de hidroizolare terase blocuri sau materialele necesare?

Pe site-ul www.milucon.ro vei gasi o echipa de profesionisti ce iti poate realiza hidroizolatia terasei la standarde ridicate, dar si materialele necesare pentru aceasta. Acestia au un portofoliu vast, fiind responsabili pentru hidroizolatii realizate pentru Mall Vitan, Hotel Pestera, Onix Residence, Fabrica de prajituri Casa Antonie si nu numai. Ii poti contacta aici pe site-ul mentionat mai sus sau la adresa Str. Drumul Taberei 87A, fie ca ai nevoie de sfaturi, de o echipa de profesionisti sau doar de materiale pentru a iti proteja terasa.

 

No Comments Found

Leave a Reply