Comunicat de presa

In cautare de “lac pentru lemn pret”? Recomandarile si sfaturile specialistilor in finisaje!

Aplicarea produselor pe podelele din lemn, mobilier sau usi se face in functie de tipul lemnului si de starea acestuia. In cazul achizitiei unui lac pentru lemn pret ceva mai ridicat, trebuie sa stim exact ce avem nevoie, pentru a investi banii corect.

Inaintea de consultarea propriu zisa a unei oferte de lacuri, trebuie sa verificam daca lemnul are nevoie de reparatii, slefuiri, curatare sau chiar degresare. Este posibil ca suprafetele sa aiba nevoie de toate aceste pregatiri, mai ales daca vorbim de mobilier sau de podele cu care intram des in contact si sunt expuse la astfel de factori.

Aplicarea corecta a lacului pentru lemn

Lipsa unei tratari din timp a lemnului poate duce la o serie intreaga de probleme. Pe cand un lemn crapat si decolorat reprezinta niste probleme relativ minore, afectarea structurii sale (in special la lemnul ce este supus factorilor de mediu din exterior) poate duce la daune majore.

Cand vorbim despre daune majore in cazul podelelor, ne referim la putrezirea si mucegairea lemnului, lucru care deja va necesita inlocuirea pieselor afectate. Daca am ajuns deja in acest punct, trebuie sa angajam profesionisti pentru a inspecta pardoseala din lemn si pentru a lua cele mai bune decizii.

In continuare, vom incerca sa va oferim cateva sfaturi utile de luat in considerare la aplicarea lacului, pentru a nu deteriora podeaua si pentru a obtine cele mai bune rezultete din banii pe care ii investim in acest produs.

Pregatirea lemnului

La fel ca atunci cand vopsim lemnul, trebuie sa verificam si starea acestuia. Cautati petele de grasime, indepartati praful si slefuiti suprafata, astfel incat lacul sa aiba o aderenta mai buna. Acest pas este foarte important, deoarece daca lemnul are pete de grasime, lacul nu va patrunde in acele zone. Este recomandat sa se utilizeze degresanti de pardoseli care sunt putini abrazivi si sa se faca o “clatire” eficienta a acestora, cu o perie si cu apa.

Atunci cand lemnul este curat, slefuit si fara gauri, ar trebui sa il inspectati pentru a vedea cat de dur este. Daca acesta pare foarte dur, continuati slefuirea pana cand este fin la atingere, ceea ce inseamna ca lemnul este gata sa primeasca lac.

Aviz pentru utilizatorii de bait inaintea lacuirii: atunci cand sunt aplicate produse diferite pe lemn, acestea trebuie sa fie de la aceeasi marca, pentru a ne asigura ca acestea sunt compatibile din punct de vedere chimic.

Alte considerente

Fiecare lac este diferit, in functie de cat de mult urmeaza sa se umble pe suprafetele ce urmeaza a fi tratate. Daca podeaua este una “comerciala”, sa zicem asa, adica va fi strabatuta zilnic de un numar mare de persoane, trebuie sa cautam un lac cu protectie ridicata si de calitate superioara.

Atunci cand podeaua va sustine un trafic intens, inseamna ca este predispusa la zgarieturi si crapaturi. Pentru asta se recomanda lacurile Zobel, care ajuta podeaua sa faca fata cu brio la contactul frecvent cu oamenii care o strabat.

Zobel & Klebrom

In general, o oferta lac pentru lemn pret poate fi una costisitoare daca nu stim de unde sa facem achizitia. Klebrom se remarca prin faptul ca produsele sunt comercializate la preturi avantajoase, chiar si atunci cand calitatea lor este una superioara fata de alte produse de pe piata.

Lacurile Zobel oferite de Klebrom sunt alegerea excelenta aici pentru a duce o simpla podea de lemn la cele mai inalte standarde de rezistenta si estetica!

No Comments Found

Leave a Reply