Fără categorie

Ingrasaminte hidrosolubile care te impiedica sa faci greseli

Cand ma gandesc cate greseli faceam in trecut fata de plantele mele, inteleg de ce recolta era compromisa si toata munca mea anulata.
Cum sa nu fie, daca le puneam balegar la radacina sau pe loc, convinsa ca le fac bine si ca le dau un ingrasamant natural. Prin aceasta metoda laudata de nespecialisti reuseam sa fac urmatoarele deservicii plantelor:
-sa le ard. Gunoiul mult pus la radacina arde. Are in componenta produsi toxici, nu este asa de inofensiv cum pare si ma trezeam cu plantele uscate.
-in el isi fac cuib coropisnite si alti gandaci, care in momentul in care ajung pe sol, rod radacinile sau mananca semintele inainte ca acestea sa germineze.
-ajuta buruienile sa cresca repede, mai ales ca in el au ramas seminte de iarba si de buruieni.

Cu ingrasaminte hidrosolubile altfel ar fi stat lucrurile, fiindca ele sunt atent controlate avand in componenta numai susbtante benefice.
Ele nu ard radacina plantei, ci dimpotriva aduc multe beneficii cresterii si dezvoltarii acesteia. Ingrasamintele hidrosolubile comercializate pe site-ul magazinului Esenzi.ro intaresc radacinile plantelor, grabesc inflorirea si impiedica pierderea florilor inainte de polenizare.


Plantele isi pastreaza in acest mod florile, iar ingrasamintele hidrosolubile actioneaza in continuare prin grabirea coacerii fructelor, forma perfecta a acestora si dobandirea unei culori de vis in procesul coacerii. Toate acestea se intampla si fiindca fiind un ingrasamant lichid se imprastie uniform pe sol si este asimilat de radacini, fara sa stagneze asemenea balegarului sau ingrasamantului solid numai pe o anumita suprafata a solului si sa usuce radacina.

Ingrasamantul hidrosolubil are actiune totala asupra plantei si complexa, fiindca o si intareste si o revigoreaza, in afara furnizarii subtantelor necesare hranirii.
Procesul este similar administrarii unei persoane a unui tratament complex, care vindeca si disfunctiile interioare, dar si un tratament de infrumusetare exterioara.
Acest tip de ingrasaminte este usor de transportat si nu contine compusi toxici. Comanda se livreaza accelerat, fiindca furnizorul intelege nevoia agricultorului de seminte, de pesticide si erbicide, de ingrasaminte hidrosolubile.

Acum stiu exact unde am gresit de nu am avut recoltele dorite.
Balegarul meu grabea uscarea plantelor si nu putea sa impiedice avortul frunzelor sau sa grabeasca procesul de coacere.
Am explicatia stiintifica pentru florile care cadeau inainte de polenizare la rosii, vinete si ardei, la peri, meri si pruni.
Planta trebuie urmarita cu atentie de la iesire, pana ajunge pe rod, fiindca abandonul se plateste scump. Nu putem lasa ca frunzele sa fie perforate de raufacatori, mana sa se extinda, rapanul sa se aseze pe fructe.

Din pacate, am aruncat anul trecut toate piersicile, fiindca erau amare si pline de pete si aceeasi soarta au avut-o si rosiile.
Prunele cum cresteau, cum picau din pom. Investitia in agricultura se amortizeaza. Prunii stropiti aduc bani frunosi, in cazul in care vindem fructele, fiindca nu avem de gand sa fabricam tuica sau sa facem gem din ele.

In concluzie, sa nu lasam raufacatorii sa ne atace fructele si plantele, ci sa actionam la timp! Pe site-ul magazinului Esenzi.ro gasim toate produsele de care avem nevoie, iar comandarea si livrarea lor sunt mult facilitate. Esenzi.ro stie ca agricultorul nu are timp sa se plimbe, de aceea i-a pus totul la dispozitie: magazine online, informatii complete despre produse, cos electronic ce poate fi umplut oricand. La 3 zile dupa finalizarea comenzii, produsele sunt livrate la adresa indicata.
Pana si pretul se negociaza la cantitati mai mari.

Chiar daca practice agricultura pentru tine si familia ta, nimic nu iti da dreptul sa chinuiesti plantele, fiindca si ele sunt organisme vii si au nevoie de ingrijire si de atentie.
Nu trebuie sa le lasam sa moara, mai ales ca produsele ne vin acasa si tot ce avem de facut este sa le folosim pentru salvarea culturii.
Haideti sa avem grija de gradinile noastre mai bine si sa importam mai putine fructe si legume, fiindca ale noastre sunt mult mai bune.

Am auzit multi romani ca in Spania sau Italia, rosiile nu sunt nici pe departe atat de bune, cum sunt ale noastre de gradina. Acolo, departe, le este dor de tot ce este romanesc.
Sa facem un parteneriat de lunga durata cu Esenzi.ro si sa ne asiguram consumul de legume si fructe!
Va recomand ingrasamintele hidrosolubile, fiindca au rolul de a intari si imuniza plantele, nu numai de ale hrani!

No Comments Found

Leave a Reply