Intrebare?

Ai cumva pe acasa un windows xp? Ma intrebat un vecin.I-am rapsuns ca o sa caut parca aveam unul.Dupa care a urmat o mica discutie despre calculatoare si i-am spus in cateva cuvinte ca eu nu mai folosesc windows decat in cazuri majore de exemplu sa inregistrez un tutorial video si atat.In rest rulez Linux (Ubuntu).Am sesizat ca multi utilizatori nu au auzit de Linux sau de alte sisteme de operare gratuite.Datorita lipsei de informatii pe multi iar ajuta Linux daca ar accepta sa foloseasca asa ceva.

Ofer si doua motive bune: nu ai nevoie de antivirus,nu trebuie sa schimbi schimbi sistemul de operare o data la cateva luni cum fac multi cu windows-ul…mai sunt si alte motive intemeiate dar nu stau acum sa le spun.

Concluzia: acumuleaza informatii care te ajuta nu mai freca tastatura degeaba pe retelele sociale.Un om informat este un om inteligent.

9 thoughts on “Intrebare?

  1. Da, intr-adevar ubuntu sau orice versiune open source de linux nu reprezinta un target pentru virusi, asta deoarece ani de zile windowsul a avut piata mai mare. Multi nu vor sa schimbe windows datorita faptului ca sunt multumiti de OS-ul de la Microsoft pt ceea ce le trebuie, si e absolut de inteles. A schimba sistemul de operare o faci din 2 motive: ori iti trebuie, ori esti interesat sa mai vezi si altceva (asta in cazul in care esti in domeniu)

  2. Omu inca foloseste XP pe care probabil nici nu stie sa si-l instaleze singur si tu i-ai recomandat Ubuntu 🙂

  3. Pentru blog si programe folosesc Ubunte de cativa ani buni si e mai mult decat suficient. Si eu recomand utilizarea Ubuntu.

  4. nu sunt virusi pe linux asa multi, dar nu inseamna ca nu merg si acolo virusi. in plus, lumea este mai invatata cu un calculator, cea de pe linux, decat cea de pe windows…se protejeaza mult mai bine de link-urile suspecte.

  5. nu am instalat niciodata linux.Cand am cumparat pc am primit si cd cu Linux dar un prieten a zis ca nu e bun sa nu il bag.
    Pe linux se fac update-uri automat?ca eu am cd cu Linux dar e de vreo 2-3 ani

  6. Il poti indruma sa le foloseasca in paralel, si-ar da seama rapid de capacitatile unui Linux si sunt sigur ca va renunta rapid la Windows.

Comments are closed.